Unitat de citometria i cell sorting

Unitat de citometria i cell sorting

 • PRESENTACIÓ
 • SERVEIS I EQUIPAMENT
 • TARIFES
 • MEMBRES DE L'EQUIP
 • CONTACTE

La citometria de flux estudia els paràmetres òptics emesos per les partícules (cèl·lules, fraccions cel·lulars). Els citòmetres de flux poden estudiar una sèrie de paràmetres de partícules individuals de forma simultània, ràpida i sobre un gran nombre de partícules individualitzades en suspensió. Els citòmetres de flux utilitzen làsers com a font d’excitació de la llum; per tant, ha de ser possible marcar les partícules amb una o més substàncies fluorescents. També es recull informació sobre la mida i la complexitat estructural de cada partícula. Aquest estudi multiparamètric de cada partícula ens permet analitzar subpoblacions en mostres complexes mitjançant una classificació electrònica. Alguns citòmetres també estan equipats amb mòduls de classificació i recollida de partícules d’interès.

Les aplicacions més importants de la citometria de flux inclouen les relacionades amb l’estudi dels receptors de la superfície cel·lular, antígens nuclears i citoplasmàtics, contingut d’ADN, activitat enzimàtica, integritat cel·lular i permeabilitat de les membranes i fluxos de calci. La plataforma de citometria disposa d’una àmplia gama d’aplicacions de citometria de flux i de separació cel·lular, i desenvolupa o implementa altres de noves en funció de la demanda dels investigadors. El seu ús s’ha generalitzat en l’àmbit de la biomedicina (Hematologia, Immunologia, Farmacologia, Oncologia, Microbiologia, Genètica, etc.).

Miriam Ejarque CV

2012 –  PhD in Biomedicine. Hospital Clínic-IDIBAPS at the University of Barcelona (UB), Barcelona, Spain.
2013-2014 Postdoc at Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology (IGBMC), Strasbourg, France.
Since 2014 Researcher at Institut d’Investigacions Sanitàries Pere Virgili (IISPV), Tarragona, Spain.
Since 2015 Head of Flow Cytometry Core Facility at IISPV, Tarragona, Spain.

La plataforma disposa d’un FACS Aria III (BD), un citòmetre de flux analitzador i separador de partícules i cèl·lules d’alta velocitat i resolució. La configuració actual disposa de 4 làsers amb un total de 18 fluorocroms. A més a més, també disposa d’un separador cel·lular magnètic autoMACS. El software d’anàlisi és el FACSDiva (BD) i el FlowJo. El classificador-separador cel·lular es gestionat pel personal de la instal·lació, que també dóna suport als usuaris en el disseny experimental i l’anàlisi de dades. Els analitzadors poden ser manejats pels mateixos usuaris després d’una sessió formativa. El personal de la instal·lació ajuda amb el disseny experimental i supervisa els experiments quan sigui necessari. Us recomanem que discutiu prèviament els experiments amb el personal de les instal·lacions per dissenyar correctament els experiments.

 

 • 01

  Anàlisis subpoblacions cel·lulars

 • 02

  Apoptosi

 • 03

  Cicle cel·lular, proliferació

 • 04

  Anàlisi funcional

 • 05

  Viabilitat

 • 06

  Separació cel·lular

 • 07

  Assessorament i formació per als usuaris de la plataforma

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb Miriam Ejarque.

Tarifes Cell Sorter_2021

Brochure Cytometry Facylity en

A/e: citometria@iispv.cat

Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili

Parc Sanitari Joan XXIII
C/ Doctor Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona