Benvinguda del director

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) és una institució que integra la recerca en l’àmbit de la biomedicina del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. L’IISPV és l’instrument de què s’han dotat els hospitals universitaris d‘ambdues regions sanitàries (Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus) i la Universitat Rovira i Virgili, per tal d’aglutinar i gestionar la recerca i la innovació biomèdica del territori.

Des de la seva creació, l’any 2005, l’IISPV treballa perquè la investigació biomèdica es tradueixi en una millor qualitat de la pràctica clínica en benefici dels pacients i una millor salut per a la nostra població. Al nostre Institut hi treballen més de 400 persones entre investigadors, tècnics i personal de suport, els quals fan possible que els projectes arribin a bon termini. Cal fer esment també, de tot el personal sanitari que amb la seva tasca assistencial, forma part d’una estructura complementaria que permet que la conjunció d’assistència, docència i recerca sigui una realitat a les nostres institucions sanitàries.

Fem una recerca que abasta un ampli ventall de malalties combinant el coneixement de ciència fonamental amb recerca clínica, amb un alt component translacional, per arribar com més aviat millor al pacient. L’IISPV té una alta projecció entre les institucions de recerca del país i forma part de la institució CERCA (Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA) de Catalunya). Tanmateix els grups que en formen part, gaudeixen de prestigi internacional i pertanyen a diferents xarxes arreu d’Europa i de la resta del món.

La recerca que es fa a l’IISPV, intenta respondre a preguntes rellevants per la salut de la població, utilitzant el mètode científic, la tecnologia més avançada i el talent de les persones que hi treballen. Escoltem als pacients, cerquem estratègies per desenvolupar projectes, busquem finançament per dur-los a terme i finalment, traslladem els nostres resultats a les persones.
L’IISPV és un institut proper, arrelat al territori i alhora, amb una important participació en xarxes d’excel·lència nacionals i internacionals. Desenvolupem una recerca d’alta qualitat, en un sector productiu considerat d’alt valor afegit, rellevant pel territori, rellevant per la societat i, rellevant sobretot, per les persones que hi treballen, el nostre millor actiu.

 

Gràcies.

L’IISPV està compromès amb la nostra societat i promou la recerca en salut del nostre territori amb la voluntat de millorar el benestar i transferir el coneixement als pacients.

Joan Josep Vendrell

Director Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili