Benvinguda del Director

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) és una institució que integra la investigació en el camp de la biomedicina al “Camp de Tarragona” i a les “Terres de l’Ebre”. L’IISPV és l’instrument que han estat dotats els hospitals universitaris d’ambdues regions sanitàries (Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus) i la Universitat Rovira i Virgili, per tal d’aglutinar i gestionar la investigació i la innovació biomèdica al territori.

Des de la seva creació el 2005, l’IISPV ha estat treballant per garantir que la investigació biomèdica es tradueixi en una pràctica clínica de millor qualitat per al benefici dels pacients i una millor salut per a la nostra població. El nostre Institut dóna feina a més de 400 persones, entre investigadors, tècnics i personal de suport, que fan possible que els projectes arribin a temps. També cal esmentar tot el personal sanitari que, amb la seva tasca sanitària, forma part d’una estructura complementària que permet que la combinació d’atenció, docència i investigació sigui una realitat a les nostres institucions sanitàries.

Fem investigacions que cobreixen una àmplia gamma de malalties que combinen el coneixement fonamental de la ciència amb la investigació clínica, amb un alt component translacional, per arribar al pacient el més aviat possible. L’IISPV té un gran perfil entre les institucions de recerca del país i forma part de la institució CERCA (Fundació Institució de Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA) de Catalunya). No obstant això, els grups de recerca gaudeixen de prestigi internacional i pertanyen a diferents xarxes d’arreu d’Europa i de la resta del món.

La investigació realitzada a l’IISPV busca donar resposta a preguntes rellevants per a la salut de la població, mitjançant el mètode científic, la tecnologia més avançada i el talent de les persones que hi treballen. Escoltem pacients, busquem estratègies per desenvolupar projectes, busquem finançament per dur-los a terme i, finalment, transferim els nostres resultats a les persones.
L’IISPV és un institut proper, arrelat al territori i, alhora, amb una important participació en xarxes d’excel·lència nacionals i internacionals. Realitzem investigacions d’alta qualitat en un sector productiu considerat d’alt valor afegit, rellevant per al territori, rellevant per a la societat i, sobretot, rellevant per a les persones que hi treballen, el nostre millor actiu.

 

Gràcies.

L’IISPV aposta per la nostra societat i promou la investigació sanitària al nostre territori amb l’objectiu de millorar el benestar i transferir coneixement als pacients.

Joan Josep Vendrell Ortega

Director de l'Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili