Intervencions dirigides a reduir els nivells de succinat circulant en un subjecte, i kits i mètodes per determinar l’efectivitat d’aquestes intervencions

MÉS INFORMACIÓ

 • Nivell de preparació tecnològica

  TRL 4

 • Relació comercial desitjada

  Es busca un soci interessat en una llicència i/o un acord de col·laboració per desenvolupar i explotar aquest actiu.

 • Inventors

  Fernández-Veledo, Sonia; Serena Perelló, Carolina; Vendrell Ortega, Joan Josep; Ceperuelo Mallafré, Victòria; Calvo Manso, Enrique

 • Data de prioritat

  17.01.2018

 • Núm. sol·licitud internacional

  PCT/EP2019/051157

 • Número de publicació

  WO/2019/141780

 • Contacta

  isabel.huber@iispv.cat

Intervencions dirigides a reduir els nivells de succinat circulant en un subjecte, i kits i mètodes per determinar l’efectivitat d’aquestes intervencions

Innovació&Descripció:

El succinat és un metabòlit produït tant per les cèl·lules humanes com per la microbiota intestinal que actua com a estímul proinflamatori que regula l’estrès local, el dany tissular i el perill immunològic. El succinat circulant està elevat en pacients obesos i diabètics 2 i està relacionat amb una signatura específica de la microbiota intestinal, constituint així un nou node metabòlic en el control de la inflamació relacionada amb l’obesitat. Pretenem desenvolupar una intervenció basada en probiòtics per millorar els trastorns relacionats amb l’obesitat mitjançant la disminució dels nivells circulants de succinat. També desenvoluparem un kit de detecció de succinats com a diagnòstic acompanyant que donarà suport a la correcta selecció dels pacients i al seu seguiment.

 • Problema

  L’obesitat i la diabetis tipus 2 són reptes globals de proporcions epidèmiques i necessiten nous enfocaments multidimensionals i personalitzats.

 • Problema a resoldre

  L’obesitat és un trastorn multifactorial de proporcions epidèmiques i les seves comorbiditats relacionades requereixen un tractament multidimensional i personalitzat. La microbiota intestinal contribueix a l’obesitat, la diabetis i malalties metabòliques relacionades. De fet, la disbiosis intestinal és un dels principals factors subjacents a l’entorn inflamatori relacionat amb l’obesitat. Tanmateix, els probiòtics encara no s’utilitzen dins de la pràctica clínica comuna. En una societat on la demanda de probiòtics està en augment, cal identificar i caracteritzar noves estratègies probiòtiques impulsades per la ciència per garantir-ne l’ús racional i potenciar la seva implementació a la clínica.

 • Mercat i avantatges de la tecnologia

  La present invenció inclou un kit per mesurar la proporció de bacteris productors de succinat i bacteris consumidors de succinat, una intervenció de la dieta i un producte farmacològic o probiòtic dirigit a modificar la proporció de bacteris productors de succinat i bacteris consumidors de succinat per tal de millorar el metabolisme del perfil dels pacients obesos.

 • Etapa de desenvolupament

  Els pacients obesos i diabètics tipus 2 mostren nivells elevats de succinat i disbiosis intestinal, que són factors principals subjacents a la inflamació relacionada amb l’obesitat.

  Una intervenció probiòtica per millorar els trastorns relacionats amb l’obesitat mitjançant la disminució dels nivells circulants de succinat i un kit de diagnòstic acompanyant per seleccionar i fer el seguiment dels pacients.

 • Socis

  INSTITUT D’INVESTIGACIÓ SANITÀRIA PERE VIRGILI (IISPV)

  CONSORCIO CENTRO DE INVESTIGACIÓN BIOMÉDICA EN RED (CIBER)

  UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI (URV)

Enllaços