Vesícules extracel·lulars altament biocompatibles de fonts sostenibles

MÉS INFORMACIÓ

 • Nivell de preparació tecnològica

  TRL 4. Assajos in vivo validats.

 • Núm. de sol·licitud

  EP21382983
  PCT/EP2022/080507

 • Inventors

  Xavier Gallart, PhD; Aida Serra, PhD; Elisabet Vilella, PhD; Crisitina Lorca, PhD

 • Relació comercial desitjada

  Es busca un soci interessat en una llicència i/o un acord de col·laboració per desenvolupar i explotar aquest actiu.

 • Contacta

  valortizacio@iispv.cat 

Vesícules extracel·lulars altament biocompatibles de fonts sostenibles

Un grup de recerca de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i IMDEA Alimentación i CIBER, ha obtingut vesícules extracel·lulars (VE) biocompatibles per a ser utilitzades com a nanoportadors liposomals millorats de laboratori a partir de subproductes de processament d’aliments.

 • La Necessitat

  Les vesícules extracel·lulars (VE) han demostrat en gran manera la seva capacitat d’actuar com a nanoportadors millorant significativament la biodisponibilitat i l’especificitat de la diana dels compostos d’interès en els cossos animals i humans. Tanmateix, el seu ús translacional actual presenta importants preocupacions relacionades amb la seguretat i la rendibilitat, principalment pel que fa a la font d’origen, que habitualment són línies cel·lulars immortalitzades o vesícules liposòmiques generades en laboratori.

 • La Solució

  Ha obtingut vehicles elèctrics biocompatibles d’una font nova, sostenible i inexplorada d’una manera optimitzada i altament escalable. Aquests VE imiten les característiques principals dels VE d’aliments biocompatibles, que s’ingereixen diàriament, ja que estan presents en els aliments habituals (com els productes fermentats, la llet o els aliments derivats de plantes), alhora que milloren àmpliament la seva composició i els costos relacionats amb l’obtenció. Per tant, té una gran promesa d’impulsar i canviar els camps actuals dels nanoportadors a la seva base, des de laboratoris de recerca fins a noves indústries de bioeconomia i farmacèutica.

 • Aspectes innovadors

  Produït de manera escalable a partir de fonts sostenibles (subproductes de processament d’aliments)

  Altament biocompatible amb una capacitat demostrada per creuar i actuar funcionalment més enllà de la barrera hematoencefàlica.

  Es pot modificar i editar a mida per utilitzar-los com a nanoportadors en diferents indústries i camps relacionats amb la bioeconomia com ara Farmàcia, Suplements Alimentaris, Aliments Funcionals, Veterinària.

 • Socis

  IISPV & IMDEA ALIMENTACIÓN & CIBER