OBJECTIUS

El grup de recerca en Nutrigenòmica de la IISPV-URV té com a objectiu general la generació de coneixement orientat al disseny d’aliments funcionals capaços de prevenir, endarrerir o pal·liar malalties metabòliques com l’obesitat, la diabetis, l’hipertensió i la síndrome metabòlica. A més a més, aquests estudis també permeten la revalorització de subproductes de la industria alimentària mitjançant l’obtenció d’ingredients funcionals.

RESPONSABLES
  • Begoña Muguerza

  • Línies
  • Membres del grup
  • Projectes
  • Publicacions
  • Transferència
  • Contacte
  • Avaluació dels efectes beneficiosos dels compostos fenòlics sobre patologies relacionades amb la síndrome metabòlica amb especial atenció als polifenols
  • Desenvolupament d’un aliment integral per a la pèrdua de pes corporal i la prevenció de patologies associades a l’obesitat
  • Influència dels ritmes biològics en l’efecte d’ingredients bioactius
  • Estudi de la interacció entre compostos bioactius i microRNAs
  • Obtenció i purificació de pèptids bioactius
  • Cerca de compostos bioactius amb capacitat de modular la microbiota
  • Valorització de subproductes de la industria agroalimentària

  • ESTUDIO DE LA INTERACCIÓN DE LOS RITMOS CIRCADIANOS Y ESTACIONALES CON LA EFECTIVIDAD DE LOS INGREDIENTES FUNCIONALES
    AGL2016-77105-R
    Begoña Muguerza, Anna Arola
    Duració 2016 – 2019
    Ministerio de Economía, Industria y Competitividad (MINECO)

  • DESARROLLO Y VALIDACIÓN DE UNA BEBIDA FUNCIONAL PARA EL CONTROL DE LA PRESIÓN ARTERIAL- HYPERGRAPES (RETOS)
    RTC-2017-6044-2
    Begoña Muguerza, Francisca I. Bravo
    Duració 2018 – 2021
    Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades

  • IDENTIFICACIÓN DE METABOLITOS DERIVADOS DE BACTERIAS QUE ACTIVAN A RECEPTORES ACOPLADOS A PROTEÍNA G (GPCR)
    Francisca I. Bravo
    Duració 2019 -2019
    Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades

  • PECT DE REUS I EL CAMP DE TARRAGONA PER A UNA ALIMENTACIÓ INNOVADORA, SEGURA, SALUDABLE I SOSTENIBLE PER AL BENESTAR DE LA POBLACIÓ I L’IMPULS DEL TERRITORI (NUTRISALT)
    Cinta Bladé, Begoña Muguerza
    Duració 2017 – 2019
    Generalitat de Catalunya

  • PROYECTO PLATAFORMA PARA LA OBTENCIÓN DE HIDROLIZADOS RICOS EN PÉPTIDOS BIOACTIVOS (PEP)
    2017R2B-04
    Francisca I. Bravo
    Duració 2018 – 2019
    Universitat Rovira i Virgili

  • MULTI‐INGREDIENT FUNCIONAL PER AL TRACTAMENT DE L’OBESITAT (REDOBES)
    2017R2B‐05
    Gerard Aragonès
    Duració 2018-2019
    Universitat Rovira i Virgili

  • COMPOSICIÓN HIPOLEPTINÉMICA Y SU USO
    F.I. Bravo, M. Suárez, A. Arola-Arnal, B. Muguerza, M.J. Salvadó, L. Arola, A. Crescenti, A. Pascual-Serrano, M. Ibars, A. Ardid-Ruiz, A. Gibert, A. Mas-Capdevila, M. Martín-González, C. Bladé, G. Aragonès.
    P201930732- PCT/ES2020/070483
    Espanya
    Data de prioritat 06/08/2019
    Universitat Rovira i Virgili (URV)

  • HIDROLIZADOS DE GARRAS DE PATAS DE POLLO, SUS PÉPTIDOS Y USOS DE LOS MISMOS
    F. I. Bravo, M. Pinent, A. Casanova-Martí, A. Ardèvol, J. Serrano, L. Arola, B. Muguerza
    ES2702617 B2
    Espanya
    Data de prioritat 04/09/2017
    Universitat Rovira i Virgili (URV)

  • ÁCIDO GÁLICO PARA EL TRATAMIENTO DE PATOLOGÍAS DE LA HIPERACTIVACIÓN DEL SISTEMA RENINA ANGIOTENSINA ALDOSTERONA (SRAA)
    Z. Pons, M. Margalef, F. I. Bravo, A. Arola-Arnal, M. Suárez, L. Arola, B. Muguerza
    P201531587 – ES2611667B1
    Espanya
    Data de prioritat 08/02/2018
    Universitat Rovira i Virgili (URV)

  • PROCEDIMIENTOS PARA LA OBTENCIÓN DE UN HIDROLIZADO DE GARRAS DE PATA DE POLLO CON ACTIVIDAD ANTIHIPERTENSIVA, HIDROLIZADO OBTENIDO Y PÉPTIDOS QUE CONTIENE
    F.I. Bravo, L. Arola, B. Muguerza
    P201531372 PCT/EP2016/072326 (WO2017/050775) ES2606954B1
    Espanya
    Data de prioritat 11/12/2017
    Universitat Rovira i Virgili (URV) – EURECAT

Membres De L’equip

  • Responsable de grup

    • Begoña Muguerza
  • Investigador sènior

    • Francisca Isabel Bravo
    • Gerard Aragonès
    • Manuel Suárez
    • Anna Arola Arnal
    • Miquel Mulero Abellán
    • Maria Josepa Salvadó
    • Lluís Arola
  • Investigadora post doctoral

    • Javier Ávila Román
    • Cristina Torres Fuentes