Experts i expertes de tot Europa en la recerca en els àmbits de la toxicologia i el medi ambient es troben a Tarragona per impulsar un projecte que estudia els efectes dels productes químics en la salut

MÉS INFORMACIÓ

Experts i expertes de tot Europa en la recerca en els àmbits de la toxicologia i el medi ambient es troben a Tarragona per impulsar un projecte que estudia els efectes dels productes químics en la salut

Imatge dels investigadors i investigadores participants a la trobada del projecte PARC celebrada a Tarragona.

Experts i expertes de tot Europa en la recerca en els àmbits de la toxicologia i el medi ambient s’han reunit a Tarragona per treballar plegats en el marc del projecte European Partnership for the Assessment of Risks from Chemicals (PARC), que té com a objectiu estudiar l’impacte que la química present al nostre entorn té en la salut de les persones i instar els governs a millorar-ne la regulació.

El grup de recerca TecnATox, referent en la toxicologia i el medi ambient

La química està present al nostre dia a dia (en l’alimentació, els envasos, l’electrònica, la roba..) i també a l’aire que respirem. És essencial, però també ho és garantir que aquests productes siguin segurs per a la nostra salut i per al medi ambient. El grup de recerca TecnATox de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-CERCA) i de la Universitat Rovira i Virgili (URV) porta més de 3 dècades fent recerca en l’àmbit de la toxicologia i el medi ambient i n’és un referent a l’Estat espanyol.

El projecte European Partnership for the Assessment of Risks from Chemicals (PARC) està coordinat per l’Agence Nationale de Sécurité Sanitaire (ANSES) i hi treballen plegats prop de 200 institucions clau en l’àmbit de la investigació a tot Europa. A Espanya, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, que participa a l’estudi com a entitat afiliada de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), és el que ha rebut més fons per part de la Comissió Europea (organisme responsable del finançament).

PARC s’emmarca dins del programa Horitzó Europa, que té com a objectiu assolir un impacte científic, tecnològic, econòmic i social de les inversions de la Unió Europea en l’àmbit de la I+D.

Entrevista a Vikas Kumar, investigador sènior del projecte, a Tarragona Ràdio (després del sumari): https://alacarta.tarragonaradio.cat/embed/podcast?id=tarragonaradio_podcast_31303%20(Tarragona%20R%C3%A0dio)

Notícies relacionades

El grup de recerca TecnATox: treball en equip a Europa per investigar els efectes dels productes químics en la nostra salut (web IISPV)

Grup de recerca TecnATox

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos