Investigadors del Grup de Recerca en Infecció i Immunitat de l’IISPV contribueixen a trobar una eina terapèutica amb antibiòtics per tractar la bacterèmia per Staphylococcus aureus

MÉS INFORMACIÓ

Investigadors del Grup de Recerca en Infecció i Immunitat de l’IISPV contribueixen a trobar una eina terapèutica amb antibiòtics per tractar la bacterèmia per Staphylococcus aureus

Dra. Simona Iftimie.
Dr. Graciano García Pardo.

Un estudi liderat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) amb la participació de la Dra. Simona Iftimie, metgessa de l’equip de Control de les Infeccions de l’Hospital Sant Joan de Reus, i del Dr. Graciano García Pardo, metge del Grup Control de la Infecció de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona (ambdós investigadors del Grup de Recerca de Grup de Recerca en Infecció i Immunitat de l’IISPV) ha permès trobar una eina terapèutica amb antibiòtics per tractar la bacterèmia per Staphylococcus aureus.

Investigar la cura d’aquesta infecció és clau: pot derivar en complicacions molt greus en diferents òrgans del nostre cos.

L’estudi ha comprovat que la combinació dels antibiòtics cloxacil·lina i fosfomicina és igual d’efectiva que el tractament que es fa servir actualment (administrant només cloxacil·lina) i que ofereix una nova eina per al tractament de les infeccions més complexes. Aquesta troballa representa una oferta terapèutica molt innovadora: la fosfomicina és un antibiòtic molt poc usat fins ara i, a més, el desenvolupa una farmacèutica del nostre país.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos