El grup de recerca NeurÈpia de l’IISPV guanya el premi i4KIDS

MÉS INFORMACIÓ

El grup de recerca NeurÈpia de l’IISPV guanya el premi i4KIDS

Vicenç Pascual, neurofisiòleg clínic de l’Hospital Sant Joan de Reus, provant l’elèctrode per a nounats.

La innovació és una peça cabdal en la recerca en l’àmbit de la salut. El grup de recerca de l’IISPV NeurÈpia ha dissenyat un elèctrode específicament pensat per enregistrar la funció cerebral dels nounats que es trobin ingressats a les unitats de cures intensives neonatals (de moment, s’està provant a la de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus). Entre d’altres aplicacions permetrà detectar i tractar de forma més ràpida en aquests pacients els danys cerebrals, les encefalopaties o malalties com l’epilèpsia.

Aquest grup de recerca acaba de guanyar un premi que concedeix i4KIDS, Pediatric and Maternal Innovation Hub (coordinat per l’Hospital Sant Joan de Déu) i que finança la Unió Europea a través del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER). L’ajut fruit d’aquest premi servirà per dur a terme la validació clínica d’aquest elèctrode.

A la línia de recerca de neurofisiologia clínica del grup NeuroÈpia hi col·labora un equip investigador multidisciplinari format per personal sanitari de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (el doctor Vicenç Pascual, les infermeres Vanesa Rius i Montse Rosselló i les neonatòlogues Susana Larrosa i Julia Arroyo), l’enginyer mecànic Albert Fabregat, de la Universitat Rovira i Virgili, i l’emprenedor Ismael Àvila.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos