Beyond GoHero: seguim apostant per la internacionalització de la recerca biomèdica

MÉS INFORMACIÓ

Cristina Aluja

Beyond GoHero: seguim apostant per la internacionalització de la recerca biomèdica

A l’IISPV atraiem talent professional d’altres països.

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) continuem col·laborant perquè les investigacions i estudis que liderem tinguin una projecció més enllà del nostre territori i puguin rebre finançament d’organitzacions internacionals

Que la recerca liderada en l’àmbit de la biomedicina tingui una projecció internacional és clau per tal que els projectes i estudis liderats en aquest camp puguin millorar la salut de moltes més persones i puguin rebre finançament d’entitats de fora del nostre país. Amb vista a potenciar aquest aspecte, el 2017, l’IISPV, l’IDIBGI i l’IRBLleida vàrem signar un acord de col·laboració, que es va cristal·litzar en el projecte GoHero (respon a les sigles Health European Research Offices). Aquesta iniciativa va ser possible gràcies al finançament rebut en el marc del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS), que concedeix el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i que tenia com a objectiu afavorir que la nostra recerca assoleixi una projecció internacional.

Malgrat haver finalitzat aquest projecte, hem decidit seguir treballar plegats (en el marc d’una altra iniciativa, que hem nombrat com a Beyond GoHero), perquè les nostres investigacions segueixin traspassant fronteres i perquè, a més a més, ho facin tot potenciant la innovació i perquè siguin més inclusives.

En aquest sentit, BeyondGoHero pretén no solament donar un impuls a la internacionalització de la recerca biomèdica d’aquests 3 instituts, sinó que també vol fer-ho incorporant ens els seus projectes i estudis tant la dimensió de gènere com la mirada del pacient. Per implementar aquesta darrera perspectiva, dissenyem la nostra recerca en el marc de treball del que es coneix com a Citizen Science o Ciència Ciutadana, que alhora garanteix un accés obert als resultats obtinguts.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos