SUCCIPRO SL. és una nova empresa derivada de l’IISPV i de la URV per desenvolupar fàrmacs adreçats a ajudar els pacients amb trastorns inflamatoris i metabòlics

MÉS INFORMACIÓ

SUCCIPRO SL. és una nova empresa derivada de l’IISPV i de la URV per desenvolupar fàrmacs adreçats a ajudar els pacients amb trastorns inflamatoris i metabòlics

SUCCIPRO una nova spin-off de l’IISPV i de la URV treballarà en teràpies moduladores del succinat per malalties metabòliques i inflamatòries

D’acord amb l’Organització Mundial de la Salut, les malalties no transmissibles maten a 41 milions de persones cada any. Entre elles, s’inclouen nombroses malalties metabòliques com l’obesitat i les seves malalties associades (diabetis tipus 2, fetge gras) i altres malalties amb un fort component inflamatori com la malaltia inflamatòria intestinal. Totes aquestes malalties impliquen tractaments farmacològics no exempts d’efectes secundaris i en molts casos de limitada eficàcia, cosa que fa que siguin necessàries noves eines terapèutiques.

Havent identificat el succinat com a nova diana terapèutica i dissenyat noves estratègies per a la seva modulació neix l’spin-off de base tecnològica SUCCIPRO, SL., amb l’objectiu de desenvolupar fàrmacs per ajudar els pacients amb trastorns inflamatoris i metabòlics amb teràpies innovadores capaços de reduir el nivell de succinat.

El desenvolupament d’aquest nou producte s’adreça a pacients amb trastorns crònics i incurables d’alta prevalença com ara la diabetis tipus 2, la malaltia inflamatòria intestinal  i el fetge gras no alcohòlic, tot i que podria tenir potencial en altres indicacions com el càncer.

L’spin-off està liderada per investigadors del Grup d’investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades – DIAMET de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-CERCA), de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII.

Els investigadors capdavanters de la nova empresa són la Dra. Isabel Huber Ruano,  la Dra. Sonia Fernández Veledo, experta en metabolisme, i el Dr. Joan Vendrell Ortega, endocrinòleg clínic.

Aquests iniciativa es crea després d’anys de treball dels integrants del Grup DIAMET i que ha rebut finançament per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el suport de les següents institucions: la Fundació d’Investigació La Caixa (projecte Caixa Impulse Validate LCF/TR/CI19/52460004 i el projecte Caixa Research LCF/PR/HR20-00051), de l’Instituto de Salud Carlos III amb el projectes d’innovació en salut (DTS19/00040), del Ministeri d’Economia i Competitivitat a través del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica d’Innovació (SAF2015-65019-R i RTI2018-093919-B-I00), de l’Agència Catalana de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb els ajuts Producte (IU68-017106) i Innovadors (IU68-018623), la “Fundación para la Innovación y la Prospectiva en Salud en España” (FIPSE) i la Universitat Rovira i Virgili amb els ajuts per a la innovació R2B (R2B2019/11 i R2B2020/11). El Grup DIAMET forma part del Centre Espanyol d’Investigació Biomèdica en Diabetis i Trastorns Metabòlics Associats (CIBERDEM) (CB07708/0012) iniciativa de l’Instituto de Salud Carlos III. El projecte també ha estat guardonat amb el segon premi de l’edició del 2021 del programa Barcelona Imagine If Acceleration.

L’acte de constitució ha tingut lloc el dia 30 de març de 2022 al Rectorat de la URV.

Durant la seva creació, SUCCIPRO, SL ha rebut l’assessorament de la Unitat d’Innovació de l’IISPV del Departament de transferència tecnològica del CIBER i de la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV, que compta amb el suport Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus.
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

 •  
 • Center of:
 •  
 • Center of:

Segueix-nos