Més de 130 estudiants de doctorats en ciències de la salut es troben a la jornada PhD Day, organitzada per l’IISPV i la URV

MÉS INFORMACIÓ

Més de 130 estudiants de doctorats en ciències de la salut es troben a la jornada PhD Day, organitzada per l’IISPV i la URV

En aquesta trobada els futurs investigadors i investigadores han pogut debatre i compartir els seus treballs de tesi en l’àmbit de la salut

Iniciatives com aquestes són clau ja que la investigació és essencial per millorar els tractaments i la prevenció de malalties, i per contribuir, en definitiva, al benestar de la població

Foto de grup dels i de les investigadores participants al PhD Day.

Reus, 6 de juny de 2024. Més de 130 estudiants de doctorats de les ciències de la salut s’han donat cita avui a la jornada PhD Day, organitzada per l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) a la facultat de Medicina, a Reus. El PhD Day aglutina estudiants predoctorals (es troben en l’etapa prèvia a la presentació de la seva tesi) i investigadors i investigadores ja consolidats, i permet que uns i altres comparteixin experiències, idees i projectes per enfortir els seus propòsits científics.

Actualment, als programes de doctorat en ciències de la salut de la URV hi estan matriculats prop de 350 estudiants. El passat 2023, es van defensar 35 tesis doctorals dirigides per investigadors i investigadores de l’IISPV en els diferents àmbits d’expertesa del nostre institut: la Nutrició i les Malalties Metabòliques, l’Oncologia, la Salut Mental i les Neurociències i la Infecció, la Immunitat i el Medi Ambient. Els estudis i projectes que liderem des de l’IISPV els duen a terme professionals del nostre propi institut, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Iniciatives com aquestes són cabdals ja que contribueixen a que els estudis científics que es fan en l’àmbit de la salut es puguin dur a terme amb la participació d’investigadors de diferents perfils i experiència, i que, per tant, les troballes que se’n deriven puguin traduir-se, entre altres, en teràpies innovadores per millorar la salut de la població en general. Consulta aquí les últimes investigacions liderades per investigadors de l’IISPV.

Al llarg de la jornada, els i les estudiants de doctorat han presentat els seus treballs de tesi en forma d’exposicions orals (com a “flash presentation”, petites explicacions d’uns 3 minuts, en intervencions més extenses o en format pòster), fet que els ha permès rebre comentaris constructius per part d’altres estudiants i investigadors establerts amb vista a millorar així les seves habilitats de comunicació. Aquesta trobada també els ha ajudat construir xarxes professionals que més endavant els serviran per desenvolupar les seves carreres.

El PhD Day també ha inclòs en el seu programa una taula rodona entre diversos investigadors sènior i una xerrada formativa per explicar als investigadors predoctorals com i quan planificar la seva etapa postdoctoral.

La jornada té una gran importància, ja que el fet de tenir l’IISPV els grups de recerca molt dispersos pel territori fa que una ocasió com aquesta sigui ideal per poder-se conèixer i trobar els i les investigadores predoctorals i els professionals de la salut.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos