Inaugurem un nou laboratori de recerca biomèdica, a l’Hospital Sant Joan de Reus  

MÉS INFORMACIÓ

Inaugurem un nou laboratori de recerca biomèdica, a l’Hospital Sant Joan de Reus  

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha inaugurat aquest dimarts a Reus el laboratori de recerca biomèdica de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV). L’IISPV és un centre de prestigi internacional que lidera la investigació en aquest camp que es duu a terme al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Situat a la planta -1 de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, aquest laboratori ocupa una superfície de 832,21 m ², i hi tenen cabuda 4 àrees funcionals: la de treball d’ordinador (146,23 m²); la de Cultius cel·lulars (97,83 m²); la del Biobanc (111,27 m²) i el laboratori general (214,58 m²).

L’execució del projecte permetrà el trasllat del laboratori de Recerca Biomèdica i del Biobanc, situats fins ara a les instal·lacions de l’antic hospital del carrer de Sant Joan, a més d’oferir uns nous espais als investigadors de l’IISPV que tinguin un projecte finançat i necessitin instal·lacions d’aquest tipus. L’objectiu d’aquest nou laboratori és atreure el talent científic jove a unes instal·lacions adaptades i actualitzades que potenciïn la capacitat d’innovació de la Catalunya Sud.

En paraules de Lluís Gallart, responsable dels laboratoris de recerca biomèdica de l’IISPV: “Aquestes noves instal·lacions ens han de permetre apropar els nostres serveis i la recerca biomèdica a l’activitat diària de l’hospital afavorint la creació de sinèrgies amb els grups clínics i facilitant la incorporació de nous grups de recerca que desenvolupin la seva investigació en aquests nous espais. L’objectiu és enfortir la recerca biomèdica al nostre territori i donar resposta a les esperances que la societat deposita en els centres de recerca com el nostre”.

Sobre l’IISPV

Més de 300 professionals treballen a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, tant des de centres sanitaris com des de laboratoris de recerca. L’entitat destaca en aquests àmbits de recerca: en el de les Malalties Metabòliques i Nutrició, en el de la Infecció, Immunitat i Medi Ambient, en el d’Oncologia i en el de Neurociències i Salut Mental. Actualment, estan en marxa més d’un centenar de projectes. Fruit dels estudis que duen a terme en neixen iniciatives emprenedores i innovadores, com ara la creació de dispositius mèdics per diagnosticar malalties de manera precoç.

El laboratori recerca biomèdica és l’eina dels equipaments de salut per gestionar la recerca investigadora aprofitant l’estructura dels hospitals universitaris.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos