Tallers de la Nit de la Recerca: un any més!

MÉS INFORMACIÓ

Tallers de la Nit de la Recerca: un any més!

Imatge d’una investigadora en un dels tallers de la plaça Corsini.

Investigadors i investigadores de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de la Universitat Rovira i Virgili (URV), juntament amb els altres instituts de recerca del nostre territori, participaran el proper 30 de setembre, a la plaça Corsini de Tarragona, en la trobada “Recerca pel canvi”. Aquest acte té com a objectiu apropar la ciència a la ciutadania fent divulgació dels diferents avenços que es fan en aquest camp. Al llarg de tota la tarda del 30 de setembre, en aquesta coneguda ubicació de Tarragona, més de 150 investigadores i investigadors dels centres de recerca de tota la província impartiran tallers divulgatius adreçats als diferents membres de la família.

Microxerrades divulgatives “Recerca pel canvi”  

Aquests tallers són un dels actes previstos dins del marc de la Nit Europea de la Recerca, que porta anys celebrant-se. Dins del mateix programa d’activitats també s’hi inclou una jornada de microxerrades divulgatives amb investigadors i investigadores de tots els centres de recerca, el dissabte 1 d’octubre, a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus (a partir de les 11h). Aquí us deixem els títols de les mateixes, i els investigadors i investigadores que les impartiran:

Com s’elaborava el vi durant la romanització?“, a càrrec de Toni Corrales Soberino, investigador predoctoral de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC)

Estils de vida i desenvolupament del cervell“, a càrrec de Núria Voltas Moreso, Paula Morales Hidalgo i Carmen Hernández Martínez, investigadores del Departament de Psicologia (URV)

Els ximpanzés: els altres usuaris de la tecnologia“, a càrrec d’Adrián Arroyo Ureña, investigador postdoctoral de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA)

Robatori de nadons: causa general del franquisme contra la dona”, a càrrec de Santiago J. Castellà Surribas, investigador del Departament de Dret Públic (URV)

Com envellir de forma saludable”, a càrrec de Marta Balanyà Segura, investigadora del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques (URV)

Rosa Parks: les veus i el lideratge”, a càrrec de Gisela Redondo-Sama, investigadora del Departament de Pedagogia (URV)

La intel·ligència artificial: un futur ple de transformacions”, a càrrec d’Enric Petrus Pérez, doctorand a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ)

Què passa a dins el cos segons el què mengem? La metabolòmica pot ajudar a comprendre-ho”, a càrrec de Mariona Gispert Llauradó, investigadora de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Hi ha plàstic en el que consumim i a l’aire que respirem?”, a càrrec de Laureano Jiménez Esteller, investigador al Departament d’Enginyeria Química (URV)

Presenta i modera: Núria Ruiz, divulgadora i investigadora del Departament de Química Física i Inorgànica de la URV.

Nit Europea de la Recerca

Més informació

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus.
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

 •  
 • Center of:
 •  
 • Center of:

Segueix-nos