Més de 350 persones van assistir ahir al sopar-còctel celebrat a l’Hotel Olympus Palace 4* de Salou per recaptar fons per investigar l’ictus a través dels estudis i projectes de recerca que professionals sanitaris i investigadors de la Unitat d’Ictus (Servei de Neurologia) de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili duen a terme.
En ocasió d’aquest esdeveniment, el Dr. Xavier Ustrell, cap del Servei de Neurologia, va recordar: “Treballem conjuntament amb els hospitals comarcals, on estan els pacients; necessitem la col·laboració de tothom tant per al tractament, com per la identificació i la prevenció, per lluitar contra aquesta patologia”.
A la demarcació de Tarragona es diagnostiquen 1.600 casos d’ictus a l’any, és a dir, 1 de cada 6 persones en patirà un. En aquest sentit, el Dr. Ustrell va subratllar: “És important per evitar-ho una vida sana sense tabac, fer exercici físic i la dieta Mediterrània”. El Dr. Francesc Bobé, metge de família i que, durant la seva trajectòria, va treballar durant 6 anys al Centre d’Atenció Primària de Salou; l’arquitecte tècnic reusenc i expert en Modernisme Josep Maria Buqueras i el jugador de pàdel i número 1 de Catalunya, el tarragoní Tonet Sans, van donar el seu testimoni com a pacients d’ictus.
L’acte ha comptat amb nombroses personalitats del territori com Santiago Castellà, subdelegat del Govern d’Espanya; Cristina Berrio, 4a Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Salou i regidora delegada de Sanitat i Salut Pública; Mario Soler, 8è Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i regidor de salut; d’Enrique Martín, regidor de Salut de l’Ajuntament de Reus, de Josep Pallarès, Rector Magnífic de la Universitat Rovira i Virgili (URV); de Ikram Chahine, Cònsol del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó i de la diputada del Marroc, Aicha El Gourgi. També s’hi ha donat cita una amplia representació de professionals sanitaris de la Unitat d’Ictus de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, a més d’empresaris del territori i personalitats del món polític, cultural, social i esportiu de la zona. Gil Cristià, en representació de la propietat de l’Hotel Olympus 4* de Salou ha exposat que “m’omple d’orgull la predisposició de tothom en sumar-se a aquesta festa de la solidaritat contra l’ictus. Fa molt de goig veure avui els 1.600 metres quadrats del SUMMIT amb aquest recolzament. Moltes gràcies pel vostre compromís!”
Un sopar de sols i estrelles gastronòmiques
La vessant gastronòmica del ‘Sopar Benèfic per l’Ictus’ ha comptat amb uns cuiners d’excepció i que han col·laborat desinteressadament per la causa: Pep Moreno (Estrella Michelin i Sol Repsol), Ferran Cerro (Sol Repsol i recomanat per la Guia Michelin), Moha Quach (Sol Repsol i recomanat per la Guia Michelin), Sergi Palacín (recomanat per la Guia Michelin i la Guia Repsol), Adan Sáez (guanyador del millor panettone artesà l’any 2020) i Jose Ángel Bueno, xef de l’Hotel Olympus Palace 4* de Salou. Tots ells han meravellat els assistents a l’esdeveniment amb les seves creacions culinàries.
El còctel-sopar ha estat amenitzat també amb la música de l’artista William Miller i l’humor de Miki Dkai. També hi han estat presents els alumnes de la URV participants en la ‘Beca Olympus’ i la guanyadora del cartell del ‘Sopar Benèfic per l’Ictus’, Maira Isaura Rojas.
Una rifa de l’obra pictòrica ‘Un mar d’esperança’, realitzada per l’exposició Temps Amar de l’artista cambrilenc David Callau i el sorteig d’excel·lents regals gentilesa d’entitats col·laboradores han posat el fi de festa.