Prop d’un centenar de nens i nenes han participat en el I concurs de dibuix infantil “Viu la ciència amb l’IISPV’

MÉS INFORMACIÓ

Prop d’un centenar de nens i nenes han participat en el I concurs de dibuix infantil “Viu la ciència amb l’IISPV’

 • Marina Martos Mira ha estat la guanyadora de la I categoria (d’entre els 5 i els 8 anys) i Ema Guadalupe Lembeye Plantié ha estat la premiada de la II categoria (d’entre els 9 i els 12 anys)
 • Hi han participat nens i nenes dels serveis de pediatria de l’Hospital Universitari Joan XIII i de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, usuaris de les cafeteries dels mateixos centres sanitaris i alumnes del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona
Elena Cerón Cátedra, en representació del servei de cafeteria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona; M. Mar Albújar Font, cap de Secció Crítics Pediàtrics i Neonatals de la Unitat Neonatal – Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i Joan Vendrell, director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, amb les dues nenes guanyadores del concurs: Marina Martos Mira (I categoria) i Ema Guadalupe Lembeye Plantié (II categoria).

El primer concurs de dibuix infantil de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili ha estat tot un èxit: hi han participat prop d’un centenar de nens i nenes, que han pogut plasmar la seva creativitat tot dibuixant (segons el seu imaginari) un o una científica. Marina Martos Mira (Tarragona) s’ha emportat el premi al millor dibuix de la I categoria, en la qual participaven nens i nenes d’entre els 5 i els 8 anys. Ema Guadalupe Lembeye Plantié (Roda de Berà) ha estat la guanyadora de la II categoria, que comprèn les edats d’entre els 9 i els 12 anys.

En aquest concurs hi han participat nens i nenes atesos pels serveis de pediatria de l’Hospital Universitari Joan XIII i del Hospital Universitari Sant Joan de Reus, usuaris de les cafeteries dels mateixos centres sanitaris i alumnes del tercer curs de primària del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona.

Les guanyadores d’aquest concurs han estat premiades amb un equip de dibuix i un joc i un llibre divulgatiu de ciència.

Durant unes setmanes, a les cafeteries dels hospitals Joan XXIII de Tarragona i Sant Joan de Reus s’hi han repartit papers per a les safates amb les plantilles per a fer aquests dibuixos. S’editarà una nova sèrie d’aquests papers amb els dibuixos guanyadors en breu.

El jurat encarregat d’escollir els dibuixos guanyadors l’han format M. Mar Albújar Font i Elisabet Galve Aixa, representants del Servei de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, respectivament, i Elena Cerón Cátedra, en representació del servei de cafeteria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) és una institució pública i sense ànim de lucre que té com a objectiu investigar l’origen de malalties. Les troballes científiques que fem contribueixen a millorar-ne la prevenció, a que puguin ser diagnosticades més aviat i a trobar tractaments més personalitzats i innovadors. Va ser creada el 2005 i té seus a Tarragona, Reus i Tortosa.

Els estudis i projectes que liderem els duen a terme professionals del nostre propi institut, de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Hem assolit l’expertesa en la investigació biomèdica i sanitària de malalties que tenen a veure amb aquestes 4 àrees: el metabolisme i la nutrició; la infecció, la immunitat i el medi ambient; l’oncologia i la salut mental i les neurociències.

El dibuix guanyador de la II categoria, per Ema Guadalupe Lembeye Plantié.
El dibuix guanyador de la I categoria, per Marina Martos Mira.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos