L’Associació Contra el Càncer a Tarragona destina un dels seus ajuts més significatius a un projecte de recerca contra el càncer de mama metastàtic, liderat pel Dr. Jorge Joven, investigador de l’IISPV i de la URV

MÉS INFORMACIÓ

L’Associació Contra el Càncer a Tarragona destina un dels seus ajuts més significatius a un projecte de recerca contra el càncer de mama metastàtic, liderat pel Dr. Jorge Joven, investigador de l’IISPV i de la URV

El projecte tractarà de millorar el tractament radioteràpic de les pacients amb càncer de mama metastàtic

La recerca del càncer ha fet possible que la supervivència s’hagi vist incrementada un 20% en els últims 20 anys

Rebuda de l’ajut Projectes Estratègics AECC 2022.

L’Associació Contra el Càncer de Tarragona concedeix, per primera vegada a la província, l’ajut Projectes Estratègics AECC 2022 al projecte del Dr. Jorge Joven, director de la Unitat de Recerca Biomèdica de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de la URV, centrat en el tractament radioteràpic. Es basarà en estudiar molecularment, a través d’imatges, un tipus de radioteràpia coneguda com a estereotàctica ablativa, que emet altes dosis de radiació en localitzacions molt concretes per a protegir els teixits sans i eliminar els tumors de forma precisa. 

L’objectiu d’aquest projecte, que rebrà una ajuda econòmica de 150.000 euros, és millorar la resposta al tractament i la qualitat de vida de les pacients amb càncer de mama metastàtic.

La importància de la investigació d’aquest tipus de càncer

La recerca és la clau per poder aconseguir noves eines de diagnòstic precoç i tractaments més específics i eficaços. Gràcies a la investigació del càncer, la supervivència s’ha incrementat un 20% en els últims 20 anys. La investigadora de l’IISPV i patrona de la Fundació Científica de l’Associació Contra el Càncer, Meritxell Arenas, explica que “el 60% dels pacients amb càncer reben radioteràpia i, per això, és clau investigar en aquest camp”.

El projecte del Dr. Joven permetrà una millora de les línies de tractament per a les pacients i també impulsarà la recerca en radioteràpia. “En el càncer de mama és cabdal estudiar la metàstasi, quan aquesta condició es produeix”, apunta el Dr. Joven.

Roda de premsa del Dr. Joven per a la rebuda de l’ajut.

“Per a l’Associació, aquesta adjudicació és molt especial, ja que és la primera vegada que atorguem una ajuda d’aquest tipus a la recerca a Tarragona. A més, aquesta ajuda suposarà poder continuar avançant en la recerca en radioteràpia, un tractament fonamental per als pacients amb càncer”, assegura el president de l’Associació, Fede Adán.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos