L’Associació Catalana de Diabetis guardona la Dra. Sonia Fernández-Veledo per la seva trajectòria investigadora en aquest camp

MÉS INFORMACIÓ

L’Associació Catalana de Diabetis guardona la Dra. Sonia Fernández-Veledo per la seva trajectòria investigadora en aquest camp

La Dra. Sonia Fernández-Veledo, responsable del Grup de Recerca de Diabetis i Malalties Associades Metabòliques (DIAMET), és a la dreta de la imatge.

L’Associació Catalana de Diabetis (ACD) ha guardonat la Dra. Sonia Fernández-Veledo, responsable del Grup de Recerca de Diabetis i Malalties Associades Metabòliques (DIAMET), per la seva trajectòria investigadora en aquest camp. La societat científica ha atorgat a la Dra. Sonia Fernández-Veledo el Premi Gonçal Lloveras i Vallès, a través del qual l’associació reconeix i promou la vocació i dedicació a la ciència de joves investigadors i investigadores.  En un acte celebrat a Reus, la junta de l’ACD ha fet entrega d’aquest guardó a la nostra companya. 

El reconeixement és una prova més del talent i projecció de l’IISPV, i del compromís de tots els investigadors i investigadores que dia a dia persisteixen en l’aprofundiment de la ciència amb la mirada posada en millorar la salut de les persones.

Si bé el premi ha reconegut la vessant bàsica de la carrera investigadora de la doctora, Sonia Fernández-Veledo ha excel·lit tant en aquest àmbit com en la modalitat clínica. 

Resum de la trajectòria investigadora

Després d’obtenir el doctorat a la UB (Biomedicina, 2000-2004) i després de desenvolupar una sòlida formació postdoctoral en diferents centres d’investigació de Madrid (UCM, CBMSO) i la Jolla (The Scripps Research Institute), la Dra. Fernández-Veledo va iniciar l’any 2011 la seva carrera de forma independent, com a investigadora Miguel Servet (ISCIII), a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

Actualment, és investigadora consolidada (R4) a l’IISPV, on lidera el grup d’investigació Diabetis i Malalties Associades Metabòliques (DIAMET), i ha estat reconeguda com coIP del grup al CIBERDEM. La seva investigació combina estudis bàsics i clínics per dilucidar els mecanismes moleculars subjacents a les comorbiditats relacionades amb l’obesitat, que poden ajudar a trobar nous enfocaments i objectius per al tractament d’aquestes malalties metabòliques.

Ha publicat més de 80 articles (en 34 d’aquests ho ha fet com a autora sènior). Alguns d’aquests articles han estat publicats en revistes d’alt impacte com Nature  Immunology, Diabetes Care o British Journal of Pharmacology.

Ha liderat 10 projectes competitius d’investigació (MINECO, Fundació La Caixa, Fundació La Marató de TV3, EFSD) i 4 d’Innovació & Transferència (ISCIII, AGAUR, Fundació La Caixa).

A més, la Dra. Fernández-Veledo té experiència en el maneig de contractes i acords no competitius amb la indústria farmacèutica i en la generació de la propietat industrial i intel·lectual (titular de tres patents).

Fundadora de l’spin-off SUCCIPRO

D’altra banda, la Dra. Fernández-Veledo és cofundadora de SUCCIPRO S.L., spin-off de recent creació. També acredita una àmplia experiència en l’organització d’activitats d’I + D i ha participat en més de 100 conferències nacionals i internacionals. Des de 2013, ha participat activament en varis comitès d’avaluació científica de projectes d’investigació i convocatòries de recursos humans (FIS, MINECO, ANEP).

És col·laboradora assídua de l’Agència Estatal d’Investigació (AEI) des de a seva creació. La Dra. Fernández- Veledo té, a més a més, una àmplia experiència en la formació de graduats i postgraduats en vàries universitats espanyoles (Universitat de Barcelona, Universidad Complutense, Universidad Autónoma de Madrid). Actualment, és professora associada de la Facultat de Medicina de la URV. Ha dirigit 5 tesis doctorals, 7 treballs de Fi de Màster i 12 treballs Fi de Grau. Actualment, és mentora de 7 estudiants de doctorat. A més a més de les tasques de gestió, investigació i transferència associades a DIAMET, la Dra. Fernández-Veledo participa activament en les estructures organitzatives de la seva institució. En concret, és membre del Comitè de Direcció de l’IISPV, coordinadora de la àrea d’ Investigació en Nutrició i Metabolisme i membre de la comissió del biobanc institucional.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus.
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

 •  
 • Center of:
 •  
 • Center of:

Segueix-nos