La Dra. Elisabet Vilella imparteix una ponència sobre l’Impacte de la genètica en els trastorns psiquiàtrics”

MÉS INFORMACIÓ

La Dra. Elisabet Vilella imparteix una ponència sobre l’Impacte de la genètica en els trastorns psiquiàtrics”

Serà el 20 de juny, a les 19:30h, al Pavelló dels Distingits de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (Reus)

Cartell de la Jornada.

L’Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Reus, conjuntament amb l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, han organitzat una ponència que aborda l’impacte de la genètica en els trastorns psiquiàtrics. Serà el 20 de juny, a les 19:30h, al Pavelló dels Distingits de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (Reus), a càrrec de la Dra. Elisabet Vilella, sotsdirectora de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i directora de Recerca de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.

El passat mes de febrer diversos professionals de la salut mental, en la que s’incloïa la Dra. Vilella, van enviar una carta a la revista internacional World Psychiatry, de la Societat Americana de Psiquiatria, reclamant que el Comitè de Formació de la Societat Internacional de Psiquiatria Genètica incorporés més formació en genètica per als professionals de la salut mental. Fins ara, a l’estudi de la genètica en aquest camp no se li ha donat la importància suficient amb relació al diagnòstic i tractament de pacients afectats amb una malaltia mental.

De fet, diversos estudis del grup de recerca en Genètica i Ambient en Psiquiatria (GAP), de l’IISPV i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (la responsable n’és la Dra. Elisabet Vilella) han demostrat aquesta correlació. Un d’ells és l’últim estudi publicat conjuntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona i l’FIDMAG-Hermanas Hospitalarias de CIBERSAM: identifiquen l’alteració epigenètica que es relaciona amb haver viscut situacions adverses a la infantesa i amb l’aparició del trastorn bipolar.

La xerrada és oberta per a tota la població, i no és necessària la inscripció.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos