Jornada “La Recerca en salut. Del laboratori al mercat”: un punt de trobada entre investigadors i investigadores, empresaris i inversors perquè els avenços científics es materialitzin en dispositius mèdics o altres iniciatives per a la millora de la salut

MÉS INFORMACIÓ

Cristina Aluja

Jornada “La Recerca en salut. Del laboratori al mercat”: un punt de trobada entre investigadors i investigadores, empresaris i inversors perquè els avenços científics es materialitzin en dispositius mèdics o altres iniciatives per a la millora de la salut

Avui ha tingut lloc al Centre de Formació i Innovació Boca de la Mina de Reus la jornada “La Recerca en salut. Del laboratori al mercat”. Aquesta iniciativa ha tingut com a objectiu crear sinèrgies entre investigadors i investigadores, empresaris i inversors perquè la recerca liderada des de la Catalunya Sud pugui materialitzar-se en dispositius mèdics o qualsevol altra iniciativa que ajudi a millorar la salut de les persones. La jornada ha estat promoguda conjuntament entre l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), la Diputació de Tarragona (DIPTA) i la Universitat Rovira i Virgili (URV). Iniciatives com aquestes representen una oportunitat única perquè els prototipus i proves pilot puguin materialitzar-se en el mercat.

S’hi han impartit diferents xerrades i s’han presentat els següents projectes de recerca en salut liderats per investigadors de l’IISPV-CERCA-URV:

aCUP-E: sensors per a la lectura d’activitat cerebral per a nounats, a càrrec de l’emprenedor Ismael Ávila.

SKIMO: plataforma integral de descobriment, validació i síntesi de cosmètics a partir d’ingredients naturals, a càrrec de l’investigador principal Miquel Mulero.

SUCCIPRO, SL: teràpia biològica orientada a reduir el succionat per la malaltia de Crohn, a càrrec de la investigadora Isabel Huber (CEO), del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l’IISPV-CERCA.

DATOMA: plataforma d’anàlisi de dades metabolòmiques per la trobada de marcadors diagnòstics i teràpia personalitzada, a càrrec de l’investigador principal Óscar Yanes, del Grup de Recerca MIL@B de l’IISPV-CERCA.

EMAI: Solució no invasiva d’autoservei de diagnòstic i prevenció de malalties respiratòries basada en la intel·ligència artificial, a càrrec de l’investigador principal Youcef Azeli, del Grup de Recerca en Urgències i Emergències (GRUEM) de l’IISPV-CERCA.

ATMOS: Wearable de mesura de la contaminació i qualitat del aire per a la prevenció de malalties respiratòries, a càrrec de Noelia Ramírez, investigadora principal de la Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà (PEDINUR) de l’IISPV-CERCA.

El director de l’IISPV, Joan Vendrell, ha assegurat que “jornades com aquestes són molt importants perquè la recerca passi del laboratori al mercat i així puguem donar un valor afegit clau al teixit productiu del nostre país”.

Al final de la jornada s’ha preparat una trobada networking, en la qual els assistents han pogut disposar dels pòsters de les ponències dels investigadors i investigadores, i han tingut l’oportunitat de parlar més extensament els uns amb els altres.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus.
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

 •  
 • Center of:
 •  
 • Center of:

Segueix-nos