Investigadores de l’IISPV participen en una jornada de dones i ciència a Tarragona, amb més de 100 estudiants de diferents centres educatius de la ciutat

MÉS INFORMACIÓ

Cristina Aluja

Investigadores de l’IISPV participen en una jornada de dones i ciència a Tarragona, amb més de 100 estudiants de diferents centres educatius de la ciutat

Més de 100 estudiants de diferents centres educatius de Tarragona han participat avui a la jornada “Més enllà de Marie Curie. La recerca en clau femenina a Tarragona”, en la que hi han pres part les investigadores de l’IISPV Meritxell Arenas (Oncologia Radioteràpica), Verónica Arreaza (Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars, DIBIOMEC) i Judit Queral (Nutrició Funcional, Oxidació i Malalties Cardiovasculars). Aquesta última també forma part del projecte SEEDS, que té com a objectius revertir el biaix de gènere en les professions científiques i promoure hàbits de vida saludables entre els i les adolescents. A més, també hi ha participat la professora de l’Institut Pons d’Icart Cristina Arqué i dos alumnes d’aquest centre educatiu, que ha estat un dels implicats al projecte SEEDS.

La jornada ha consistit en la celebració de dues taules rodones, una de les quals porta per títol “Referents de recerca femenins”. La investigadora Meritxell Arenas hi ha aportat la seva experiència: “si em faig la pregunta de si al final ha valgut la pena tant esforç i sacrifici, aquests anys, la resposta és sí: tornaria a escollir aquesta professió, la medicina, i tornaria a fer el mateix”.

Per la seva banda, les investigadores Verónica Arreaza i Judit Queral han fet de mentores als diferents estudiants dels centres educatius que han participat en aquest acte tot orientant-los amb relació a la carrera científica i als aprenentatges futurs.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus.
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

 •  
 • Center of:
 •  
 • Center of:

Segueix-nos