Impacte del Mindfulness sobre el rendiment neuropsicològic a l’entorn escolar

MÉS INFORMACIÓ

Impacte del Mindfulness sobre el rendiment neuropsicològic a l’entorn escolar

Article de la UNIVIDD sobre el mindfulness i els seus efectes sobre el rendiment neuropsicològic a l’entorn escolar.

Dra. Annabel Folch

La Dra. Annabel Folch, investigadora de la UNIVIDD de la Fundació Villablanca i de l’IISPV-CERCA, ha participat com a primera autora en la publicació de l’article “Mindful schoools: Neuropsychological performance after the implementation of mindfulness-based structured program in the school setting”. El treball s’ha publicat en accés obert a la revista Current Psychology, amb un factor d’impacte de 4.297.

La recerca s’ha realitzat en col·laboració amb investigadores del Departament de Psicologia, el Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental, i el Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta de la Universitat Rovira i Virgili. 

L’objectiu de l’estudi va ser avaluar l’impacte d’un programa estructurat de mindfulness sobre el rendiment neuropsicològic i el benestar psicològic en 100 nens estudiants de primària de Tarragona. A més, també es va estudiar l’efecte que podia tenir l’entrenament en mindfulness dels mestres en la intervenció sobre els nens. Després de la intervenció, els nens que van participar a les sessions de mindfulness van tenir un millor rendiment que els nens del grup control en diverses tasques neuropsicològiques relacionades amb les funcions executives, com ara la memòria de treball, la memòria a curt termini, l’aprenentatge, la flexibilitat mental, les habilitats visoespaials i la velocitat de processament. No es van trobar diferències significatives sobre l’estrès diari ni sobre els problemes emocionals ni de comportament. 

Les troballes d’aquest estudi poden contribuir a una millor comprensió del paper de la pràctica del mindfulness sobre el rendiment neuropsicològic en nens de primària, destacant la importància de la formació del docent en mindfulness en el procés d’ensenyament / aprenentatge.

L’article és de lliure accés en el següent enllaç: https://doi.org/10.1007/s12144-021-02572-z

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos