Gran èxit de la Nit Europea de la Recerca

MÉS INFORMACIÓ

Gran èxit de la Nit Europea de la Recerca

Els passats 17 i 24 de setembre van tenir lloc els esdeveniments emmarcats en la Nit Europea de la Recerca amb un gran èxit d’organització i participació.

El divendres 17 de setembre es van dur a terme les xerrades de la Nit Europea de la recerca, acte organitzat per l’IISPV i la URV amb el suport de tots els centres de recerca de la demarcació com són l’ICAC, l’ICIQ i l’IPHES. Investigadors dels diversos instituts d’investigació van acostar la seva feina al públic que es va assistir al centre Cal Massó de Reus.

Els doctors i les doctores Paolo Russo, Sandra Guaita, Marina Lozano, Manel Santafé, Serena Brigidi, Òscar Saladié, Federico Dattila i Gerard Muntané van fer una pinzellada del que és la recerca i quines línies segueixen ells i les seves institucions perquè la ciutadania entengui i doni la importància necessària a la investigació científica i acadèmica.

Durant dues hores i en xerrades curtes i amenes de no més de 12 minuts, els assistents van poder conèixer com es pot aconseguir energia del diòxid de carboni o quin paper té el greix corporal en el càncer de mama entre altres.

El divendres 24 de setembre es va dur a terme l’acte central de la Nit Europea de la Recerca, els tallers científics de la plaça Corsini de Tarragona. Va ser allà on els diversos centres de recerca varen poder oferir tallers didàctics a les famílies del camp de Tarragona per tal de donar a conèixer la seva tasca. L’afluència de famílies va superar les expectatives més optimistes i va demostrar, un cop més, que la ciutadania de Tarragona està més que interessada en la recerca científica i acadèmica.