Estudis PETIT i GIRAFFE

MÉS INFORMACIÓ

Mariona Gispert Llaurado

Estudis PETIT i GIRAFFE

La Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la URV ha posat en marxa diversos estudis amb l’objectiu de millorar el benestar en el lactant i la qualitat de vida en la infància a través de l’alimentació.

L’alimentació més recomanable per als infants és la lactància materna. Per aquest motiu, l’estudi i el coneixement de les propietats i els beneficis de l’alletament matern, que són inimitables, promou la recerca per a la millora de les fórmules làcties i altres productes que s’ofereixen als infants quan no es pot seguir alletant.

Alguns dels aspectes que poden afectar el benestar dels infants i que podrien prevenir-se a través de l’alimentació són el restrenyiment i determinats tipus d’al·lèrgia.

Amb l’estudi GIRAFFE es vol comprovar si l’alimentació amb fórmula de llet de cabra comparada amb fórmula de llet de vaca podria prevenir la dermatitis atòpica. Amb l’estudi PETIT es vol observar si una suplementació dietètica amb un prebiòtic (fibra) és capaç de fer que les deposicions siguin més toves i de millorar la flora intestinal en lactants d’entre sis i catorze mesos d’edat.

Per poder tirar endavant aquests treballs es necessita la participació de més de 300 famílies. En l’estudi GIRAFFE poden participar nens i nenes sans que tinguin entre 0 i 3 mesos de vida i que, fins als 12 mesos, vulguin prendre la llet de l’estudi. Els nens participants rebran una de les dues llets de l’estudi (de cabra o de vaca) durant tot el primer any de vida i se’n valorarà el creixement i desenvolupament, així com el seu estat de salut. Per a l’estudi PETIT es necessiten nenes i nens sans que tinguin entre 6 i 14 mesos de vida. La participació en l’estudi consisteix en consumir el suplement dietètic durant 4 setmanes i assistir a unes visites on es realitzarà control de creixement i control de les femtes, així com també el seu estat de salut.

Aquests estudis es realitzen des de la Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà (IISPV-URV), juntament amb els Hospitals Universitaris de Tarragona Joan XXIII i Sant Joan de Reus i amb centres de diferents llocs del món com Alemanya, Polònia i Nova Zelanda.

Aquelles famílies interessades en participar o rebre més informació es poden posar en contacte amb els investigadors a través del correu electrònic recerca.pediatria@iispv.cat

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos