Elena Yeregui, metgessa especialista en medicina interna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i investigadora predoctoral del grup INIM de recerca de l’IISPV/URV/HUJ23/CIBERINFEC, rep el premi Ramon Teserach de l’Acadèmia per un programa de cribatge del càncer de coll uterí a Uganda

MÉS INFORMACIÓ

Elena Yeregui, metgessa especialista en medicina interna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i investigadora predoctoral del grup INIM de recerca de l’IISPV/URV/HUJ23/CIBERINFEC, rep el premi Ramon Teserach de l’Acadèmia per un programa de cribatge del càncer de coll uterí a Uganda

Aquesta malaltia és la primera causa de mort per càncer entre les dones d’aquest país africà

Seguim d’enhorabona: Elena Yeregui, metgessa especialista en medina interna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i investigadora predoctoral del grup INIM de recerca (infecció i immunitat), de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-CERCA),ha rebut el premi Ramon Teserach de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears en reconeixement de les activitats de promoció de la salut que ha dut a terme a Uganda com a voluntària de l’associació “Idiwaka”, pertanyent a l’ONG “África Directo”.

Aquest grup d’investigació de l’IISPV s’emmarca dins de la URV i del CIBERINFEC (Centro de Investigación Biomédica en Red – Área temática de Enfermedades Infecciosas).

Seguim d’enhorabona: Elena Yeregui, metgessa especialista en medina interna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i investigadora predoctoral del grup INIM de recerca (Infecció i immunitat) de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), ha rebut el premi Ramon Teserach de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears en reconeixement de les activitats de promoció de la salut que ha dut a terme a Uganda com a voluntària de l’associació “Idiwaka”, pertanyent a l’ONG “África Directo”. El grup INIM de l’IISPV pertany al CIBERINFEC (Centro de Investigación Biomédica en Red – Área temática de Enfermedades Infecciosas).

En el districte de Kamwenge d’aquest país, l’Elena juntament amb un equip d’altres voluntaris i voluntàries ginecòlogues i metgesses internistes ha implementat accions de sensibilització sobre la importància del cribatge i la vacunació contra el virus del Papiloma humà, i ha posat en marxa un programa de cribatge de càncer de coll uterí mitjançant l’aportació de material i formació del personal local.

El càncer de coll uterí és la primera causa de mort per càncer entre les dones en Uganda. És conegut que la infecció per VIH és un factor de risc clar per al seu desenvolupament i, per aquest motiu, és necessari dur a terme un programa de cribatge efectiu per tal de reduir la morbimortalitat. L’objectiu d’aquest projecte va ser sensibilitzar la població local sobre la importància del cribatge i la vacunació contra el virus del Papiloma humà, i iniciar una campanya de cribatge de càncer de coll uterí. Els diners rebuts arrel d’aquest premi de l’Acadèmia seran destinats a l’associació “Idiwaka” perquè pugui seguir implementant aquest projecte.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos