Dia Mundial de la Hipercolesterolèmia Familiar

MÉS INFORMACIÓ

Dia Mundial de la Hipercolesterolèmia Familiar

Des de l’any 2012 cada 24 de setembre es celebra el Dia Mundial de la Hipercolesterolèmia Familiar. L’Organització de la Salut va publicar, l’any 1998, per primera vegada, un informe amb les recomanacions i criteris pel seu diagnòstic.

L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer aquesta alteració genètica que hi és present des del naixement i presenta nivells elevats de colesterol LDL. Si no és detecta a temps, l’elevació persistent de cLDL es depositarà a la paret de les artèries de forma crònica, això suposa un risc més elevat de patir un infart cardíac precoç (abans dels 55 anys en homes i 65 anys en dones).

Sabem que 1 persona de cada 200-250 està afectada d’Hipercolesterolèmia Familiar. Hi ha una forma molt severa homozigota que la pateixen 1 de cada 450 000 persones.

El dia Mundial de la Hipercolesterolèmia Familiar és una ocasió per conscienciar de la necessitat de detectar de forma precoç aquesta alteració.

Actuem avui per evitar problemes demà!!!!

L’Hospital Universitari Sant Joan Reus disposa d’un equip de professionals especialitzats en les malalties del metabolisme lipídic i concretament en la Hipercolesterolèmia Familiar. Un total de 20 professionals metges, nutricionista i investigadors, de l’HUSJ, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i la URV, treballen en l’atenció de les persones afectades, la prevenció de les complicacions i fan recerca de nous indicadors de la malaltia i els medicaments que pugin ajudar en el seu control.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos