Jornada d’actualització en càncer colorectal

Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili

El càncer colorectal és el tumor més freqüent al nostre medi si es tenen en compte els dos sexes en conjunt (el segon en incidència en dones després del càncer de mama i el tercer en els homes després del càncer de pulmó i el càncer de pròstata).

Com en la majoria dels tumors, l’evolució en el seu tractament mèdic, ha progressat paral·lelament al coneixement de la biologia de la malaltia i a la determinació de dianes moleculars activables farmacològicament.

En aquesta jornada d’actualització en càncer colorectal hem volgut tenir amb nosaltres a un referent en la recerca oncològica, i un especialista reconegut en el tractament dels tumors digestius: el Dr. Josep Maria Tabernero, Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. De la seva mà recorrerem els darrers avenços terapèutics en un tumor que, per la seva prevalença, és un veritable problema de salut per a la nostra societat.

La Dra. Luisa Diaz, del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Joan XXIII, farà una revisió de l’estat actual de la patologia del càncer colorectal i dels biomarcadors que, en última instància seran la base del tractament d’aquesta malaltia.

En un món on les majors novetats venen de l’estudi biològic i molecular de la malaltia, no podem oblidar la primera i, encara, l’arma més important que tenim per al tractament del càncer colorectal: la cirurgia. En aquest sentit, el Dr. Mihail Pavel, de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliar de l’Hospital Universitari Joan XXIII, ens il·lustrarà sobre el paper de la cirurgia de la metàstasi hepàtica en aquest tumor.

INFORMACIO IMPORTANT

  • 15 de novembre de 2022, de 15:30h a 18:30h
  • Aquest esdeveniment es realitzarà per videoconferència en directe i presencial. Reus.
Afegir a la teva agenda

Altres esdeveniments