JORNADA D’ACTUALITZACIÓ CÀNCER DE CAP I COLL

Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili

Els tumors de cap i coll són la sisena neoplàsia més freqüent a l’estat i representaran el 5% dels tumors diagnosticats al 2023. Clàssicament aquests tumors s’han associat al consum de tabac i alcohol peró cada cop són més freqüents els causats per la infecció pel virus papil·loma humà creant una entitat pròpia amb un pronòstic i estadiatge diferenciat.

 En el moment del diagnòstic pràcticament dos terços dels tumors es troben en estadis localment avançats amb recurrències properes al 50% dins dels 2 primers anys de tractament i ocasionant que la supervivència a 5 anys no superi el 50%. Les altes taxes de recurrència local i de segones neoplàsies en l’esfera ORL fan que la multidisciplinaritat sigui fonamental en el tractament d’aquests tumors, per a realitzar una avaluació integral i completa per tal d’individualitzar el tractament a les característiques de cada pacient. Les noves tècniques quirúrgiques i de radioteràpia, la incorporació de la immunoteràpia en la malatia avançada i un major coneixement de la biologia tumoral han contribuït a una millora en el tractament i la supervivència d’aquests tumors.

 En aquesta jornada comptarem amb especialistes de primer nivell que ens oferiran una actualització sobre aquesta patologia i els canvis en el seu maneig en els darrers anys.

 

INFORMACIO IMPORTANT

  • 22 de març de 15h a 18h
  • Videoconferència en directe i presencial
Inscriu-te
Afegir a la teva agenda

Altres esdeveniments