Jornada d’actualització càncer de bufeta múscul – invasiu

Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili

En aquesta jornada d’actualització volem fer una revisió sobre l’estat de l’art del diagnòstic i tractament del càncer de bufeta múscul-invasiu.

Es tractaran aspectes epidemiològics sobre incidència, mortalitat i supervivència, així com dels principals factors de risc que predisposen a patir la malaltia.

Des del punt de vista de l’anatomia patològica s’incidirà en les darreres classificacions moleculars de la neoplàsia com a factors pronòstics de supervivència i de resposta als diferents tractaments.

Es pretén fer un repàs del tractament de la malaltia localitzada, especialment del paper dels tractaments mèdics neo-adjuvants i adjuvants. Així mateix, es farà una revisió sobre les indicacions de tractament radioteràpic en aquesta patologia.

El càncer de bufeta no havia experimentat avenços importants en els darrers vint anys, quant al tractament de la malaltia metastàtica es refereix. Darrerament, la immunoteràpia i els fàrmacs immunoconjugats han provocat un canvi molt important en l’enfocament terapèutic de carcinoma urotelial avançat. A més a més, els fàrmacs que han resultat actius en el context metastàtic, s’estan demostrant útils en la adjuvància de la malaltia localitzada.

INFORMACIO IMPORTANT

  • 14 de novembre de 2023 de 15 a 18 hores
  • Sala Polivalent de l'HUSJR (Presencial)
Afegir a la teva agenda

Altres esdeveniments