Ciència amb DO Tarragona

MÉS INFORMACIÓ

Cristina Aluja

Ciència amb DO Tarragona

  • L’IISPV, amb la col·laboració de la URV i dels centres de recerca de la demarcació (l’ICAC, l’IPHES i l’ICIQ), ha organitzat les microxerrades divulgatives de ciència “Recerca pel canvi”, a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus
  • Aquesta activitat d’emmarca dins el programa de la Nit de la Recerca
Imatge de tots els investigadors i investigadores participants a l’edició del 2023 de les microxerrades divulgatives de ciència “Recerca pel canvi”, a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus.

Prop de 70 persones van participar ahir a les microxerrades divulgatives de ciència “Recerca pel canvi”, organitzades per l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) en el marc del programa de la Nit de la Recerca. Investigadors i investigadores de la nostra entitat, de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i d’altres centres de recerca de la demarcació de Tarragona (l’Institut Català d’Investigació Química -ICIQ-, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica -ICAC- i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social -IPHES-) van parlar de com els estudis i projectes que lideren (en diferents àmbits i disciplines) contribueix a canviar les nostres vides. Gràcies per la vostra excel·lent tasca de divulgació de la ciència a la ciutadania!

“Fake news” i discurs d’odi: com detectar-ho, com combatre-ho, a càrrec de la Dra. Marta Montagut Calvo, investigadora del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV.

Cuida el teu cervell i el teu cervell cuidarà de tu”, a càrrec de Laia Gutiérrez, investigadora predoctoral del Grup de Recerca en Nutrició i Salut Metabòlica (NuMeH) de l’IISPV-URV.

“Nanorobots per descontaminar l’aigua”, a càrrec de la Dra. Katherine Villa, investigadora leader group de Materials Avançats Fotocatalítics, de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

“De la lletra i de la pedra. Diàlegs amb els romans a peu de carrer”, a càrrec de Diana Gorostidi Pi, professora de la URV i investigadora coordinadora del Grup de Recerca Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA&LIRA) de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

Jordi Júlvez Calvo

“Com influeix el nostre entorn en la salut mental?”, a càrrec de Jordi Júlvez, investigador responsable del Grup de Recerca NeurÈpia (IISPV) i Adriadna Pinar, investigadora predoctoral del Grup de Recerca NeurÈpia (IISPV).

“Un món en miniatura: la microfauna d’Atapuerca”, a càrrec de Juan Manuel López-García, investigador del Grup de Recerca Paleoecologia del Pliocè i Plistocè i Dispersions Humanes, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

“La ciència és d’adolescents per a adolescents”, a càrrec de Judit Queral Añó, investigadora predoctoral del projecte SEEDS liderat per l’IISPV, i Mohamed Aissoui, alumne de l’Institut Gaudi de Reus, que ha participat en el projecte.

“Colesterol, trànsit i extraterrestres”, a càrrec de Josep Ribalta Vives, investigador del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV i de la Unitat de Recerca en Lípids i Arteriosclerosi (URLA) de l’IISPV.

Aquesta activitat s’emmarca dins el programa d’actes de la Nit Europea de la Recerca. Una de les activitats que s’han portat a terme dins el programa de la Nit és l’organització de diferents tallers de ciència adreçats a les famílies, a la plaça Corsini de Tarragona. Hi van participar més de 300 investigadors i investigadores i 3.000 persones.