Fundada el 17 de febrer de 2023, RetinaReadRisk (RRR) és una empresa pionera en el camp de la detecció i diagnòstic precoç de la retinopatia diabètica (RD), que és la principal causa de pèrdua de visió i ceguesa. Hem de saber que la retinopatia diabètica (RD) és una complicació microvascular de la diabetis tipus 1 i tipus 2 que afecta els petits vasos de la retina.

La companyia forma part d’un consorci multidisciplinari format per set socis destacats, entre els quals destaquen l’Institut D’Investigació Sanitaria Pere Virgili (IISPV), l’Institut Català de la Salut (ICS), GENESIS Biomed, Telefónica SA, Grupo TRC i les organitzacions franceses Foundation de l’Avenir i E’Seniors. Aquesta aliança els permet aprofitar una àmplia gamma d’expertesa i recursos per impulsar la seva missió de transformar la gestió de la retinopatia diabètica i millorar la salut visual a les comunitats rurals.

Disposem de dos algorismes dissenyats per a la detecció i control de la retinopatia diabètica. Un és un sistema de lectura d’imatges de la retina que determina si hi ha retinopatia diabètica i la seva gravetat, si és lleu, moderada o greu. El segon algorisme determina, a partir de les dades clíniques del pacient, el risc de desenvolupar retinopatia diabètica per a cada pacient. Si el risc és baix, indica quan s’ha de programar la següent revisió, entre 12 i 36 mesos. Si hi ha retinopatia diabètica lleu, prediu la seva progressió a estadis més avançats a partir de les dades clíniques del pacient i indica quan s’ha de programar la següent revisió, entre 3 i 12 mesos. Tots dos algorismes estan integrats a la història clínica del pacient.

L’objectiu és aplicar aquests dos algorismes a sistemes de captura d’imatges de retina portàtils, anomenats retinografies portàtils, que permeten el seguiment tancat dels pacients diabètics des de casa seva.

A més, pretenem fusionar ambdós algorismes en un sol, la qual cosa facilitaria la seva integració a les retinografies i la història clínica del pacient.
RetinaReadRisk és una spin-off de l’Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili (IISPV).

GENESIS Biomed ha jugat un paper fonamental a l’hora de fomentar el creixement de la spin-off, oferint suport des dels seus inicis dins del marc del projecte europeu fins a un compromís financer substancial a través del GENESIS Tech Transfer Boost. Amb el conseller delegat de GENESIS, Josep Lluís Falcó, com a conseller delegat interí, la seva implicació es va estendre a guiar la spin-off a través de etapes crucials de desenvolupament, inclòs el procés de selecció de l’actual conseller delegat. GENESIS Biomed està buscant actualment un CEO a temps complet per a RRR, com a part de les seves activitats com a creador d’empreses, sempre que prepari RRR per a la seva propera ronda financera amb inversors.

A més, RRR es centra i es dedica a la innovació tecnològica contínua per oferir constantment serveis de primer nivell a la nostra clientela. L’ús del coneixement del nostre equip experimental i de les tecnologies d’IA i 5G permet la detecció precoç de la malaltia i el disseny i el tractament eficaç per millorar l’estil de vida de la població.

 

https://retinareadrisk.eu/

Spin-off company from Pere Virgili Health Institute. Support received from EIT Health and European Union and Instituto de Salud Carlos III – Ministerio de Ciencia, Innovacion y Universidades

The company Biosfer Teslab, a spin-off company of the Rovira i Virgili University (URV) and the Pere Virgili Health Research Institute (IISPV) operates in the field of in vitro diagnostics to provide analytical services to study and monitor alterations in lipid metabolism and its associated cardiovascular risk.

Biosfer appeared with the aim of reducing the time between the basic scientific results and their future application in patients and of becoming a reference company at European level in the analysis of biofluids using the Nuclear Magnetic Resonance (NMR) high-performance technology.

As a result of this vocation, the “Liposcale” test was born, which revolutionizes the characterization of the lipoprotein profile (particles that transport lipids through the blood stream), allowing a direct and rapid determination of the size and number of particles of the main classes of Lipoproteins (VLDL, LDL and HDL), as well as the concentration of particles of nine different subclasses, without having to fractionate the plasma.

Since August 2014, Laboratorios Rubio, a family-owned pharmaceutical company specialized in therapeutic solutions for low’ prevalence diseases, has been part of Biosfer Teslab’s social capital, enabling the industrial development of the Liposcale® test with the aim of launching the test at a European level. In addition, Rubió Laboratories are the national and European marketers of the Liposcale® test.

Likewise, at Biosfer Teslab we are committed to constant technological innovation to always provide the best service to our customers. Our extensive experience in NMR has allowed us to expand our service portfolio and also offer the characterization of low molecular weight metabolites in intact serum, the glycoprotein test in intact serum, lipidomics in serum and characterization of aqueous metabolites for cell cultures, cell media and tissues (both animal and human).

https://biosferteslab.com