Alumnes de l’Institut Cl·lípolis de Tarragona visiten el laboratori de recerca de l’IISPV en el marc del projecte de La Marató “Visita la recerca” 

MÉS INFORMACIÓ

Cristina Aluja

Alumnes de l’Institut Cl·lípolis de Tarragona visiten el laboratori de recerca de l’IISPV en el marc del projecte de La Marató “Visita la recerca” 

Els alumnes de l’Institut Cl·lípolis de Tarragona han visitat avui el nou laboratori de recerca biomèdica de l’IISPV (ubicat a l’Hospital Sant Joan de Reus) en el marc del programa de La Marató “Visita la Recerca”. Aquestes persones han pogut conèixer de primera mà el projecte ”Identificació de biomarcadors basats en el metabolisme energètic i l’estrès oxidatiu en pacients amb infeccions urinàries associades a catèter i desenvolupament de biosensors per a la seva determinació”, que s’ha desenvolupat en l’edició de La Marató de Tv3 del 2017, dedicada a les malalties infeccioses.  

Aquest projecte identifica biomarcadors que ajudaran a prevenir l’abús d’antibiòtics en pacients amb catèters urinaris i amb infeccions. 

Moltes malalties infeccioses que fins ara es curaven amb aquests fàrmacs han deixat de fer-ho perquè, a conseqüència del seu abús, s’hi han tornat completament resistents a ells.  

Aquest estudi l’han dut a terme investigadors de l’IISPV, de l’Hospital Sant Joan de Reus i de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Projectes com aquests ajudaran a frenar la realitat de l’abús dels antibiòtics, que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) titlla d’amenaça a la salut pública. 

Aquestes visites als centres de recerca també s’han dut a terme a les instal·lacions biomèdiques del Servei de Recursos Científics i Tècnics del campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos