Xifres rècord dels indicadors mundials sobre propietat intel·lectual

La World Intellectual Property Organization (WIPO) ha presentat la darrera edició de l'informe anual World Intellectual Property Indicators (2017). Aquest informe de referència mundial sobre la propietat intel·lectual analitza les sol·licituds, el registre i el manteniment de les patents, els models d'utilitat, les marques, els dissenys industrials, la protecció dels microorganismes i varietats vegetals i, finalment, les indicacions geogràfiques (denominacions d'origen).

Les xifres més recents constitueixen un rècord absolut, demostren l'augment de la demanda dels drets de propietat intel·lectual, i confirmen una tendència impulsada sobretot per la Xina. Aquest país encapçala a escala mundial les sol·licituds de patents i el registre de marques i de dibuixos i models industrials fet que el consolida com un dels països capdavanters en innovació.

L'any 2016, s'han presentat 3,13 milions de sol·licituds de patents a tot el món, un 8,3 % més en una sèrie de set anys consecutius d'augment. Els 1,3 milions de sol·licituds de patents presentades a la Xina equival al total dels Estats Units d'Amèrica, el Japó, Corea del Sud i l'European Patent Office (EPO). En conjunt, les cinc principals oficines suposen el 84% del total mundial de sol·licituds de patents.

L'informe 2017 de la WIPO també analitza les dades de sol·licituds de patents des d'una perspectiva distribuïda per regions (l'any 2016, els països asiàtics ja representen un 64,6 % del total mundial); residència i gènere dels inventors; principals  sol·licitants (empreses, universitats i organismes públics d'investigació); i, finalment, camps tecnològics de la International Patent Classification (IPC). A més, hi ha una secció especial sobre el funcionament operatiu de les oficines de patents (terminis de tramitació de sol·licituds, resultats dels exàmens, etc.).

Pel que fa al registre de dibuixos i models industrials, l'any 2016 ha augmentat un 10,4 %, fins a arribar a les 963.100 sol·licituds. Respecte al registre de marques, ha assolit els 7 milions de sol·licituds, amb un augment del 16,4 %.

Per a més informació, podeu consultar l’informe

INFORMACIO IMPORTANT