Vuit xerrades científiques centren els actes de la Nit Europea de la Recerca a Reus

Aquest divendres a la tarda a Cal Massó s’hi podran veure els i les investigadores parlant de recerques de diferents disciplines. L’activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, és oberta amb limitació d’accés fins a omplir l’aforament.

Les xerrades divulgatives “Recerca pel canvi” arriben aquest divendres a les 19:00 h a Reus en un dels primers actes de la Nit Europea de la Recerca a les comarques de Tarragona. Es tracta d’un esdeveniment que compta amb la participació d’investigadores i investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili -institució que coordina aquest esdeveniment-,  la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català d’Investigació Química i l’Institut de Paleocologia Humana i Evolució Social.  Les xerrades compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut.

Aquestes són les xerrades que es podran escoltar aquest divendres a partir de les 19:00 h.

  • “El turisme com a motor d’exclusió social”, a càrrec de Antonio Paolo Russo, investigador del Departament de Geografia de la URV.
  • “El paper del greix corporal en el càncer de mama”, a càrrec de Sandra Guaita Esteruelas, investigadora de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i professora associada de la URV.
  • “Les dones a la prehistòria”, a càrrec de Marina Lozano Ruiz, investigadora de l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social – Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) i professora associada de la URV,
  • “L’estil de vida modern pot provocar dolor muscular”, a càrrec de Manel Santafé Martínez, investigador del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV.
  • “Com ha canviat l’atenció sanitària catalana després de la pandèmia?”, a càrrec de Serena Brigidi, investigadora del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social.
  • “Diòxid de carboni, l’or negre del segle XXI”, a càrrec de Federico Dattila, investigador de l’Institut Català d’Investigació Química – Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona (BIST).
  • “Els rescats en espais naturals en temps de la covid-19”, a càrrec d’Òscar Saladié Borraz, investigador del Departament de Geografia de la URV.
  • “Per què envellim i emmalaltim? Apunts sobre evolució”, a càrrec de Gerard Muntané Medina, investigador de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-URV).

L’acte estarà presentat i moderat per Núria Ruiz, divulgadora i investigadora del Departament de Química Física i Inorgànica de la URV.

Tota la informació: http://tarragona.nitdelarecerca.cat/xerrades-reus

Divulgació ciutadana

Des de fa quatre anys la Universitat Rovira i Virgili coordina el node de Tarragona les activitats de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya, juntament amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Els objectius d’aquesta activitat són promoure el reconeixement públic de la comunitat investigadora, donar a conèixer la importància de la seva feina per la societat, evidenciar que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i explicar i mostrar la recerca i les investigadores i investigadors que hi ha al darrere.

 

IISPV + URV

Informació

INFORMACIO IMPORTANT

  • Divendres 17/09 de 19:00h a 21:00h
  • Cal Massó