Una major adherència a la dieta mediterrània s’associa a una millor mobilitat espermàtica

la infertilitat és un problema greu de salut pública als països occidentals. Afecta el 15% de les parelles en edat reproductiva, i en aproximadament la meitat dels casos hi ha implicats factors masculins, entre els quals s'hi inclou la disminució de la qualitat espermàtica.

Nombrosos estudis han posat de manifest que als països occidentals la qualitat del semen s'ha reduït gairebé a la meitat els darrers 40 anys. Aquesta disminució s'ha relacionat amb un estil de vida no saludable relacionat amb l'exposició a situacions d'estrès, el consum de drogues, tabac o alcohol, o el seguiment de dietes no saludables.

La Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (a havia descrit que alguns aliments de la dieta i alguns nutrients s'associaven amb una millora o empitjorament de la qualitat espermàtica i/o fertilitat, tot i això encara hi havia una falta d'evidència científica sòlida sobre el paper dels patrons dietètics en els paràmetres espermàtics.

Ara, investigadors d'aquest grup de recerca de la URV i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV), que formen part de la Red CiberObn de l'Instituto Carlos III, i de la University of Utah, han dut a terme el primer estudi observacional amb participants sans i en edat reproductiva per tal d'esbrinar si existeix una associació entre els patrons dietètics saludables i la qualitat espermàtica. Aquest anàlisi s'ha dissenyat dins del marc del projecte FERTINUTS, un estudi d'intervenció nutricional creat per avaluar els efectes del consum regular de fruits secs sobre la qualitat del semen, recentment publicat. En aquest cas es van aprofitar part dels participants que havien estat seleccionats en aquest estudi.

Són els resultats d'un estudi observacional amb participants sans i en edat reproductiva per tal d'esbrinar l'associació entre els patrons dietètics saludables i la qualitat espermàtica

La infertilitat és un problema greu de salut pública als països occidentals. Afecta el 15% de les parelles en edat reproductiva, i en aproximadament la meitat dels casos hi ha implicats factors masculins, entre els quals s'hi inclou la disminució de la qualitat espermàtica.

Nombrosos estudis han posat de manifest que als països occidentals la qualitat del semen s'ha reduït gairebé a la meitat els darrers 40 anys. Aquesta disminució s'ha relacionat amb un estil de vida no saludable relacionat amb l'exposició a situacions d'estrès, el consum de drogues, tabac o alcohol, o el seguiment de dietes no saludables.

La Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (a havia descrit que alguns aliments de la dieta i alguns nutrients s'associaven amb una millora o empitjorament de la qualitat espermàtica i/o fertilitat, tot i això encara hi havia una falta d'evidència científica sòlida sobre el paper dels patrons dietètics en els paràmetres espermàtics.

Ara, investigadors d'aquest grup de recerca de la URV i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV), que formen part de la Red CiberObn de l'Instituto Carlos III, i de la University of Utah, han dut a terme el primer estudi observacional amb participants sans i en edat reproductiva per tal d'esbrinar si existeix una associació entre els patrons dietètics saludables i la qualitat espermàtica. Aquest anàlisi s'ha dissenyat dins del marc del projecte FERTINUTS, un estudi d'intervenció nutricional creat per avaluar els efectes del consum regular de fruits secs sobre la qualitat del semen, recentment publicat. En aquest cas es van aprofitar part dels participants que havien estat seleccionats en aquest estudi.

Unitat

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Congressos

COMUNITAT de Transferència CERCA #04

Conferències, Congressos, Convenció

Health Revolution Congress