Un tast a tres bandes, la proposta de la DO Montsant per a la primera edicio? en línia de la Fira del vi de Falset

La Fira del vi de Falset, que enguany celebrava la seva 25a edició, ha estat una de les moltes damnificades per la crisi sanitària de la Covid-19. Davant aquesta situació, l'organització, de la mà de l'Ajuntament de Falset, han decidit organitzar la primera edició online d'aquesta popular cita per tal de mantenir viu l'esperit del certamen. De l'1 al 3 de maig (en les mateixes dates que havia de celebrar-se inicialment), s'organitzaran diversos actes que s'emetran via Internet a través de les xarxes socials de la Fira del Vi, i per televisió a través del canal de teleservei de l'Ajuntament de Falset.

La Fira, que arrenca divendres dia 1 amb el tradicional Tast de Blancs (a les 7 de la tarda), serà inaugurada oficialment dissabte a les 10 del matí. A la inauguració virtual hi participaran la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Lluradó, l'alcalde de Falset, Carlos Brull; la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, i el president de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez.

Un tast Montsant a tres bandes, dissabte

Un cop finalitzada la inauguració, a tres quarts d'11, arrencarà l'activitat organitzada per la DO Montsant. Es tracta d'un tast que buscarà ser un passeig a través de la DO de la mà de tres professionals de diferents àmbits que puguin explicar les característiques de la DO des de la seva pròpia experiència professional i personal, i a través d'una selecció de vins Montsant representatius de les diferents zones en què es divideix la DO Montsant.

Els encarregats de portar als seguidors en aquest viatge per la DO Montsant a través dels seus vins seran Francesc Mauri, geòleg i presentador de 'TV3', Ramon Francàs, periodista i sommelier, i Rosa Vila, una de les primeres dones sommeliers titulades de tot l'Estat. Cada un d'ells s'encarregarà d'explicar, des del seu punt de vista més personal, algunes de les característiques de la DO Montsant.

Subhasta de vins solidària

Entre les diferents activitats previstes en aquesta primera edició virtual de la Fira del Vi de Falset destaca també la subhasta de vins solidària que se celebrarà diumenge 3 de maig i que arrencarà a les 12. Conduïda pel periodista Xavier Graset, l'objectiu és recaptar fons per destinar-los a l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i donar-los suport en la recerca científica contra la Covid-19.

A la subhasta, que es podrà seguir via Instagram Live al perfil de la Fira del Vi, hi participen 19 cellers de la DO Montsant amb diferents propostes i referències vinícoles.

Programa Font: ReusDigiatal.cat

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments