Tarragona ha acollit el VI Congreso de la Asociación Nacional de Comités de Ética de la Investigación a nivell estatal

Aquest dijous 30 i divendres 31 de maig ha tingut lloc al Centre Tarraconense "El Seminari" de Tarragona, el VI Congreso de la Asociación Nacional de Comités de Ética de la Investigación. Aquest any titulat "Trabajando juntos para mejorar el debate ético en la investigación biomèdica", en el qual hi han assistit 150 persones entre investigadors, membres i tècnics dels Comitès d'Ètica a nivell estatal.

Els Comitès d'Ètica són organismes independents, constituïts arrel de la necessitat històrica de buscar la protecció i el respecte de les persones participants en els estudis d'investigació.

Durant les sessions s'ha posat sobre la taula la perspectiva dels diferents agents que intervenen en el procés d'avaluació ètica i en la seva execució. S'han parlat de temes com el paper dels Comitès d'ètica en les activitats dels Biobancs, el BigData i els CEIs, l'adaptació del nou Reglament General de Protecció de dades, el reclutament de pacients a través de les xarxes socials, entre d'altres. La conferència magistral ha tractat sobre el Pacient com a protagonista acitu en al investigació clínica. Però, sens dubte la gran novetat d'aquest congrés han estat els Tallers pràctics, amb l'objectiu de potenciar l'activitat formativa i didàctica per a tots els assistents.

La inauguració del congrés va anar a càrrec de la Sra. María Sardà Raventós, Directora General d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Dr. Joan Vendrell Ortega, Director de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, el Dr. Francesc Díaz González, Vicerector de Recerca i Planificació Científica, la Dra. Concepción Martín Arribas, Presidenta de la ANCEI i la Dra. Maria Teresa Auguet, Presidenta del CEIm IISPV

El Dr. Joan Vendrell Ortega, Director de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, la Dra. Maria Teresa Auguet, Presidenta del CEIm IISPV i la Dra. Concepción Martín Arribas, Presidenta de la ANCEI han estat els encarregats de clausura l'acte.

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments