Sessió Científica – Importancia del aislamiento de Hongos en muestras respiratorias en pacientes no inmmunodeprimidos””

El proper 19 de juny a partir de les 16h, es celebrarà a la Unitat Docent de l’Hospital Joan XXIII s’impartiran les sessions clíniques: "Importancia del aislamiento de Hongos en muestras respiratorias en pacientes no inmmunodeprimidos" amb una durada aproximada de 3 hores.

La infecció fúngica invasiva (IFI) és una entitat d’interès rellevant en els Serveis de Medicina Intensiva. La seva dificultat en la certesa de la diagnosi, així com l’impacte negatiu que ocasiona sobre la supervivència per la falta de tractament o pel seu inici tardà, fan de la IFI un problema encara sense una clara solució.

Evitar el tractament amb antifúngics, en molts dels nostres pacients que només poden estar colonitzats (sobretractament) o per contra, limitar el mateix en aquells pacients on el tractament precoç pot salvar una vida (infratractament), són els reptes als quals els intensivistes ens enfrontem diàriament.

L’objectiu d’aquesta reunió és discutir els diversos aspectes de l’aïllament de diferents fongs en ??mostres respiratòries i realitzar una actualització dels nous mètodes diagnòstics que puguin ajudar a un diagnòstic precoç.

Aquesta és la 7 º Reunió Organitzada pels Hospitals de la Província de Tarragona en el marc d’un projecte de col · laboració científic-docent de la província que esperem s’expandeixi a altres províncies de Catalunya

Programa

INFORMACIO IMPORTANT

  • 19/06/2012

Altres esdeveniments