Què i com menjar durant el càncer

El projecte audiovisual 'Què i com menjar durant el càncer' neix de la proposta realitzada per la professora i investigadora de la UB, Anna Tresserra, i l'investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer de l'ICO-IDIBELL i professor associat de la UB, Raul Zamora, basada en la seva experiència personal i professional en el camp de l'alimentació i els tractaments oncològics.

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) incorpora la proposta a la seva línia de Responsabilitat Social Corporativa, recollida en els seus estatuts com una de les missions a complir com a servei públic.

S'incorporen al projecte entitats de la rellevància de la Fundació Alícia, l'Institut Català d'Oncologia (ICO), l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB), totes amb un paper molt important en temes de nutrició, oncologia i recerca.

'Què i com menjar durant el càncer' té com a objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l'alimentació durant el tractament de la malaltia en persones adultes. El projecte aborda l'alimentació durant la malaltia i aporta algunes pautes dietetico-nutricionals un cop finalitzat el tractament. No es tracta pas l'alimentació i el càncer en termes de prevenció i, en cas de dubte, sempre s'ha de consultar a l'especialista i/o equip encarregat d'atendre el pacient de manera individualitzada. Per fer aquests materials audiovisuals s'ha comptat amb la col·laboració i participació de professionals (dietistes, nutricionistes, cuiners…) i de les ràdios i televisions que formen La Xarxa de Comunicació Local.

Els materials realitzats en versió vídeo i podcast ajuden, un cop diagnosticada la malaltia, a donar pautes senzilles i pràctiques a algunes de les necessitats dels pacients i se sumen als ja existents. Continguts adreçats a familiars, malalts, especialistes… sense oblidar, però, que mai substitueixen el diagnòstic de l'equip mèdic i que el seguiment el realitza l'equip d'especialistes (doctors, nutricionistes, infermeres…).

Podeu trobar: receptes pensades per atenuar els efectes secundaris més comuns que apareixen amb la malaltia com la pèrdua de la gana o la distorsió del gust; dietistes-nutricionistes que exposen els principals efectes secundaris que es manifesten; continguts que ajuden a trencar mites sobre l'alimentació i el càncer durant la malaltia, consells generals, i reportatges en primera persona. 

Vols saber-ne més? Web: menjar durant el càncer

INFORMACIO IMPORTANT