Publicació del Grup de recerca Sepsis, Inflamació i Seguretat (SIS) de l’IISPV a la revista LANCET RESPIRATORY MEDICINE

Els metges del Servei de Medicina Intensiva de l’HJ23 i investigadors del Grup de recerca Sepsis, Inflamació i Seguretat (SIS) de l’IISPV han publicat a la revista especialitzada LANCET RESPIRATORY MEDICINE els resultats d’un estudi multicèntric internacional sobre la incidència i el pronòstic del desenvolupament de traqueobronquitis associada a la ventilació mecànica (TAVM).
Els resultats en més de 2.900 pacients que van rebre TAVM, evidencien que és una entitat de presentació freqüent en aquests pacients, que condiciona més dies de ventilació mecànica i prolonga l’estància hospitalària, el que resulta en un major cost econòmic.
L’estudi també suggereix que el tractament de al TAVM amb antibiòtics adequats disminueix l’aparició de pneumònia associada a la ventilació mecànica i millora el pronòstic dels pacients.
El factor d’impacte de la revista Lancet Respiratory Medicine és de 9,629.

Martin-Loeches I, Povoa P, Rodríguez A, Curcio D, Suarez D, Mira JP, Cordero ML, Lepecq R, Girault C, Candeias C, Seguin P, Paulino C, Messika J, Castro AG, Valles J, Coelho L, Rabello L, Lisboa T, Collins D, Torres A, Salluh J, Nseir S; TAVeM study.
Lancet Respir Med. 2015 Nov;3(11):859-68. doi: 10.1016/S2213-2600(15)00326-4. Epub 2015 Oct 22.

PubMed

INFORMACIO IMPORTANT