Propostes per una economia blava sostenible

El proper 10 de març de 2023 tindrà lloc a Salou la trobada interregional “Propostes per una economia blava sostenible”.

El “New Approach for a Sustainable Blue Economy” aprovat per la Unió Europea l’any 2021, i alineat amb el Pacte Verd, busca sinergies en l’espai marítim, subratllant la necessitat d’invertir en recerca, millora de les capacitats i innovació de tots els agents de l’ecosistema blau.

En aquest context, la jornada té com objectiu donar a conèixer i debatre reptes, propostes i bones pràctiques a escala europea per promoure l’economia blava sostenible i contribuir a generar noves oportunitats a la Catalunya Sud, així com impulsar l’establiment de relacions entre actors de diverses conques marines europees.

PROGRAMA
9.00 h Acollida dels participants i registre.
9.15 h Benvinguda del diputat de l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona.
9.25 h Introducció a la trobada.
9.30 h La visió europea: promoure l’economia blava sostenible:
• Sra. Iglika Yakova, Subcap d’Estratègies de les Conques Marines, Unitat de Cooperació Marítima Regional i Seguretat Marítima, DG-Mare de la Comissió Europea (online).
10.30 h Sessió 1. Promoure la innovació i la inclusió en el creixement blau sostenible: Estratègies de les conques marines europees:
• Rosario Allué Puyuelo, subdirectora general de Política Marítima, Control i Formació, Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya. L’Estratègia Marítima de Catalunya.
• Ina Agafanova, membre del Consell Directiu del Southeast Digital Innovation Hub, Burgas, Bulgària. El cas del Mar Negre.
• Pia Todoskof, responsable de projectes de la Direcció de transformació econòmica regional. Servei de bioeconomia i alimentació de la Regió Haut-de-France. El cas del mar Atlàntic.
• Paula Biveson, Project and Communication Advisor, Centrum Balticum, Turku. El cas del Mar Bàltic.
Taula rodona entre les ponents.
11.30 h Pausa – cafè i networking.
12.00 h Sessió 2. L’economia blava com oportunitat de creixement sostenible i de cooperació interregional:
• Erika Zavackienė, Innovation manager, Klaipėda Science and Technology Park, Klaipeda.
• Nebi Kehaya, Director executiu, Fisheries Leader Approach Group Burgas-Kameno. El model de cooperació multiagent del mar Negre.
• Mayte Corbino Pubill, CEO, Blue Ocean Nutrition. La visió d’una beneficiària última en relació a les oportunitats de la cooperació interregional.
13.00 h Exemples de cooperació interregional en economia blava:
• Paula Biveson, Project and Communication Advisor, Centrum Balticum, Turku. Exemples de cooperació interregional en economia blava. El projecte ReNutriWater.
• Lila Perra, Department d’Estudis Marítims de la Universitat de Piraeus i Maria Boile, Directora del Laboratori d’Anàlisi Quantitativa en el Transport Marítim de la Universitat de Piraeus. El projecte BlueAir.
• Marta Nel·lo, Professora del Departament de Geografia, Grup d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics, URV i Alba Font, Investigadora predoctoral deI GRATET Departament Geografia, URV. El projecte Blue spaces and coastal well-being.
Debat entre les ponents.
14.00 a 15.00 h Dinar networking.
15.00 h Javier Remiro, Àrea d’economia blava sostenible, Fundación Biodiversidad. Oportunitats de finançament vinculades a l’economia blava.
15.30 h Sessió de treball per a la constitució d’una xarxa interregional i generar possibles projectes sobre economia blava amb dimensió europea.
16:15 h Reflexions finals: Juan Antonio Duro, Vicerrectorat d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals, URV.
16.45 h Cloenda i networking.

La jornada es podrà seguir de forma presencial i en streaming, i hi haurà traducció simultània Català-Anglès-Català.

Més informació i inscripcions a: regioconeixement@dipta.cat. Confirmar abans del divendres 3 de març.

 

Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona.

INFORMACIO IMPORTANT

Innovació, Jornada, Networking, Webinar

  • 10 de març de 2023 - De 9:00 a 17h
  • Salou, Passeig del 30 d'Octubre, 4, o Online - format híbrid