Prop de 30 investigadores participaran al Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència a Tarragona

actualitat a les xarxes amb l&#39

actualitat a les xarxes amb l&#39

L'Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (DivulgaTGN), entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar iniciatives per fomentar l'interès per la ciència al territori, ha organitzat una sèrie d'actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència el proper 11 de febrer. La finalitat de la jornada és aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència de les dones i les nenes, i la igualtat de gènere.

En total es duran a terme setze activitats durant la primera quinzena de febrer en espais com el Campus Catalunya de la URV, Ràdio Cambrils, el Centre de Lectura de Reus o el Cafè La Cantonada de Tarragona. Tots els actes són gratuïts i oberts al públic en general, i són possibles gràcies a la col·laboració de vint-i-set investigadores de diferents àrees del coneixement, periodistes i entitats com la Universitat Rovira i Virgili, la Central de Biblioteques de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona o l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, entre d'altres.

La programació inclou sis xerrades disteses entre investigadores i periodistes als campus universitaris, ràdios locals i bars de la ciutat i el seu objectiu és conèixer quin és el paper de la dona en la divulgació científica, la seva problemàtica a la carrera investigadora i reflexionar sobre si les ciències i les lletres són dues branques diferents, però amb una mateixa realitat.

El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència també tindrà una visibilitat destacada a les biblioteques públiques amb vuit xerrades divulgatives a localitats com Mont-roig, Vila-seca o l'Espluga de Francolí, i amb aparadors de llibres que es podran visitar als CRAIS de la URV, la xarxa de biblioteques de Tarragona i a les llibreries Abacus i Adserà.

Podeu consultar tota la programació a la web de DivulgaTGN i seguir-ne tota l&#39

INFORMACIO IMPORTANT