Premiat el Grup DIAMET amb l’ajut R2B de la URV

El programa Research to Business ofereix suport a la comunitat investigadora per impulsar iniciatives que afavoreixen la comercialització de coneixements i tecnologies

Set iniciatives d'investigadores i investigadors de la Universitat Rovira i Virgili han rebut aquest dimarts un dels ajuts del programa Reseach to Bussiness  que convoca la URV, a través de la  unitat de valorització de la Fundació,  per impulsar les iniciatives que afavoreixen l'arribada a mercat de coneixements i tecnologies desenvolupades a la Universitat.

Aquests ajuts van néixer fa 13 anys per promoure la protecció dels resultats de les investigacions per la seva comercialització i explotació. Tenen també l'objectiu d'incentivar la creació d'empreses spin?off en el marc de la URV. Els ajuts consisteixen en 15.000 euros pels dos més ben valorats i cinc de 10.000, pels altres cinc projectes. 

En aquesta tretzena edició els premis, un d’ells ha estat pel Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades, dirigit per la Dra. Sònia Fdz-Veledo i el Dr. Joan Vendrell.

El projecte premiat duu per títol: "Tractament de l'obesitat modificant els bacteris intestinals amb un probiòtic", una proposta que busca canviar la microbiota bacteriana l'alteració de la qual, en algunes persones,  pot provocar obesitat i diabetis. 

L'acte de lliurament dels ajuts l'ha presidit la rectora de la URV María José Figueras, qui ha destacat la importància de la transferència del coneixement des de tots els àmbits de la recerca i hi han estat presents el vicerector d'Innovació i Transferència del Coneixement, Francisco Medina, la directora de la FURV, Lourdes Jané i el vicepresident del Consell Social de la URV, Enric Carreres.

Font Diari Digital URV

INFORMACIO IMPORTANT