Malalties neurodegeneratives: símptomes, proteïnes i vies de dispersió

El proper dimarts dia 1 d’abril de 15 a 16h a l’Àrea de Formació Continuada 4ª Planta Edifici B del HJ23, el Dr. Javier Pagonabarraga del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona impartirà la sessió titulada "Malalties neurodegeneratives: símptomes, proteïnes i vies de dispersió".

El Dr Pagonavarraga és Metge adjunt de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’ Hospital de Sant Pau de Barcelona. Ha centrat la seva recerca entre d’altres teme sen trastorns neuropsiquiàtrics en les malalties neurodegeneratives: Alzheimer, Parkinson i altres demències frontotemporal.

Va cursar els seus estudis de Medicina a l’Hospital Clínic ( Universitat de Barcelona; 1993-1999) i va realitzar la seva residència a l’Hospital de Sant Pau ( 2000-2004) . Va guanyar la beca del Grup Espanyol de Trastorns del Moviment per formar-se en aquest camp i fer la seva tesi doctoral , que va presentar l’any 2008 , i que va versar sobre el diagnòstic del deteriorament cognitiu i demència en la malaltia de Parkinson ( EP ) , i les relacions del deteriorament cognitiu amb les alteracions neuropsiquiàtriques que es desenvolupen en aquesta malaltia .

En relació al seu camp d’interès , ha publicat més de 30 articles (veure enllaç) sobre les capacitats cognitives, emocionals i perceptives en l’EP. En aquests últims anys , a més de validar escales per al diagnòstic de deteriorament cognitiu i demència en l’EP ( PD – CRS , PDD – SS ) , ha realitzat estudis sobre les alteracions genètiques que predisposen a la demència en l’EP , així com sobre les bases fisiopatològiques de les al·lucinacions i altres símptomes psicòtics en l’EP .

L’assistència és lliure i es podria limitar a la capcitat de la sala

Recerca del Ponent

INFORMACIO IMPORTANT

  • 31/03/2014

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Innovació, Jornada

Scaleup Talk amb Emma Gassol d'AdBio Partners

Cursos, Innovació

d-HEALTH Barcelona