Lliurament del xec solidari de 1a edició de la Sardinada – Vermut solidari amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de còlon

Tarragona, desembre 2019.- Ha tingut lloc el lliurament del xec solidari per part de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre (La Lliga) a l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV). Es tracta del lliurament oficial de l'import recaptat en l'esdeveniment solidari Vermut – Sardinada, en motiu del dia internacional del Càncer de còlon i recte, que la mateixa Lliga i l'IISPV van organitzar al Barri del Serrallo el passat 31 de març.

Per a l'ocasió, s'ha comptat amb la presència de les institucions organitzadores, el Dr. Joan Vendrell director de l'IISPV, el Dr. Joan Borràs president de La Lliga contra el Càncer, la Sra. Joana Carrasco vice-presidenta i la Sra. Lidia Pascual, delegada de la ciutat de Tarragona.

Per part de les organitzacions col·laboradores han assistit el president de l'Associació Peix Blau de Tarragona, el Sr. Agustí Rillo, la secretaria de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la Sra. Rosa Sans.

L'import recaptat ha estat de 3.000 Euros, diners que es destinten a l'IISPV per la recerca sobre el càncer, en concret a la creació d'un banc de mostres amb la finalitat de facilitar la recerca del càncer de còlon i recte.

Cal agrair l'especial col·laboració de l'Associació del Peix Blau de Tarragona, que van aportar i cuinar desinteressadament les sardines de l'àpat, la Confraria de Pescadors, i l'Associació de Veïns del Serrallo, comptant amb el suport del Port de Tarragona, i el patrocini de Vermuts Miró.

Amb la voluntat d'institucionalitzar el dia de la recerca sobre el càncer, la Lliga preveu organitzar, conjuntament amb l'IISPV, una segona edició de la Sardinada, acompanyada d'una conferència científica. Per aquesta segona edició, que tindrà lloc al Barri del Serrallo, es segueix comptant amb l'organització i col·laboració de les institucions i organitzacions ja implicades en la primera edició.

Un gra de sorra més per fer recerca sobre el càncer de còlon i recte per a la gent del territori.

Més sobre el càncer de còlon i recte

Aquesta malaltia, freqüent a partir dels 50 anys, afecta prop de 450.000 europeus, causant més de 210.000 morts cada any, i constitueix un tipus de càncer amb major incidència en el món occidental. És el segon càncer més freqüent entre les dones i els homes, i s'estima que es diagnostiquen més de 6.000 casos nous a Catalunya cada any. És la segona causa de mort per càncer al nostre país (2.100 anuals). Afortunadament, més del 90% dels casos de càncer de còlon i recte es poden curar si són detectats a les fases inicials. A la província de Tarragona aquest any 2019 més de 700 persones rebran un diagnòstic de càncer de còlon i recte. Aquest càncer també serà el responsable durant aquest any de més de 300 defuncions.

En estadis molt inicials la seva supervivència a cinc anys és superior al 90%. Per aquest motiu, el Departament de Salut, va posar en marxa el 2012 a les Terres de l'Ebre i el 2015 al Camp de Tarragona, el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, en col·laboració amb la FUNCA i la Lliga Contra el Càncer . Està dirigit a homes i dones de 50 i 69 anys residents a la província i se'ls convida per carta a realitzar un senzill test que permet detectar sang oculta en femta.

Més sobre la Lliga contra el Càncer

És una organització no governamental, sense ànim de lucre constituïda el 23 de juliol de 1993 que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població. Realitzant una tasca d'orientació i suport als malalts i a les seves famílies, durant tot el procés de la malaltia, a través majoritàriament dels voluntaris de suport que són formats constantment per tal de realitzar una tasca adequada i òptima envers els malalts (http://www.lligacontraelcancer.cat).

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Innovació, Jornada

Scaleup Talk amb Emma Gassol d'AdBio Partners

Cursos, Innovació

d-HEALTH Barcelona