La recerca amb grans bases de dades clíniques millora la salut

IDIAP.

IDIAP.

Dia: Dijous, 7 de juny de 2018
Hora: 8:30 – 14:00 hs
Lloc: CosmoCaixa – Carrer d'Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona

Les jornades de recerca de l'ICS són una gran oportunitat per conèixer la recerca que s'està fent en els seus instituts i per crear un espai de comunicació i d'intercanvi d'experiències a partir de les diverses taules rodones i pòsters que s'hi presenten.

Aquest any el tema central de la jornada conjunta ICS-IDIAPJGol és l'ús de les grans bases de dades clíniques per a la recerca en la millora de la salut. Darrerament s'està parlant molt de les dades massives (Big Data i del Real World Data). A Catalunya estan creixent importants plataformes al voltant del PADRIS, del SIDIAP i d'altres grans bases de dades que permeten disposar d'una enorme quantitat de dades clíniques per a la recerca. S'està creant una nova àrea de recerca amb noves tècniques i dissenys per permetre utilitzar adequadament aquestes dades. Què aporten aquestes grans bases de dades? Quins nous reptes plantegen? Quin és el seu potencial?
En aquesta jornada es pretén donar a conèixer diversos exemples que ens podran ajudar a respondre aquestes preguntes.

Enguany la ponència titulada "Validació de l'eina ICU-DaMa per extreure automàticament variables per a dades mínimes i indicadors de qualitat: la importància de l'avaluació de la qualitat de les dades" va a càrrec de la Dra. Maria Bodí, Investigadora del Grup de recerca Sepsis, Inflamació i Seguretat del malat crític (SIS) de l'IISPV i Cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII.

Vídeos promocionals:

Concepció Violan, gerent de l&#39

INFORMACIO IMPORTANT