La Dra. Rodríguez Chacón i el Dr. Vidal, han publicat sobre el factor TWEAK a la revista PLoS One

La Dra. Matilde Rodriguez Chacon Investigadora principal de la línea de recerca "Mecanismes inflamatoris en el context de l'obesitat i la resistència a  l'insulina" del Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) en col·laboració amb el Grup de recerca en malalties infeccioses i VIH/SIDA (HJ23) liderat pel Dr. Francesc Vidal, ambdós de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virigli, han publicat a la revista PLoS One un artilce titulat "HIV-1/HAART-Related Lipodystrophy Syndrome (HALS) Is Associated with Decreased Circulating sTWEAK Levels".

El treball presentat fa referència al factor de necrosi tumoral  inductor dèbil de l'apoptosi (TWEAK), que és una citoquina multifuncional que exerceix un paper important en l'obesitat i malalties relacionades. Els investigadors han explorat els nivells circulants d'aquesta citocina en la síndrome de lipodistròfia. Han trobat que aquesta patologia està associada amb nivells disminuïts de sTWEAK i que  aquest nivells es podrien considerar biomarcadors en pacients amb aquesta  patologia.

La revista PLoS One té un factor d'impacte de 3,24 i pertany al Quartil 1.

Referència bibliogràfica:

HIV-1/HAART-Related Lipodystrophy Syndrome (HALS) Is Associated with Decreased Circulating sTWEAK Levels. López-Dupla M, Maymó-Masip E, Martínez E, Domingo P, Leal M, Peraire J, Viladés C, Veloso S, Arnedo M, Ferrando-Martínez S, Beltrán-Debón R, Alba V, Gatell JM, Vendrell J, Vidal F, Chacón MR.

PLoS One. 2015 Dec 14;10 (12):e0144789. doi: 10.1371/journal.pone.0144789.

PubMed Mecanismes inflamatoris i la síndrome metabòlica Grup de recerca en malalties infeccioses i VIH/SIDA (HJ23)

INFORMACIO IMPORTANT