La Dra. Mònica Bulló de la Unitat de Nutrició Humana URV-IISPV coordina el projecte FERTINUTS

  • El treball, de dos anys de durada, analitzarà paràmetres moleculars de l'esperma com la inflamació i l'oxidació.
  • La recerca es fa amb voluntaris d'entre 18 a 35 anys, la meitat dels quals han de consumir 60 grams de fruits secs diaris durant tres mesos.
  • L'estudi el coordina la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili – Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili,  amb la participació del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Quantitat i qualitat. Aquests són els paràmetres que s'analitzen a l'estudi Fertinuts, un treball de recerca que ja ha començat i que es durà a terme durant els dos propers anys, tant a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i a la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV -que coordina el projecte amb la doctora Mònica Bulló com a investigadora principal-, com a la UAB.

En total es necessiten 100 voluntaris d'entre 18 i 35 anys als que s'analitza l'esperma a l'inici de l'estudi i al final, quan hagin passat tres mesos consumint 60 grams diaris d'una barreja d'ametlles, avellanes i nous. Una part dels voluntaris consumiran fruita seca i l'altra no ho farà, per poder comprovar els efectes amb un grup control. El consum de fruita seca i el seguiment serà de 14 setmanes, que coincideix amb dos cicles espermàtics (cada cicle és de 42 dies).

Notícies relacionades Unitat de Nutrició Humana

INFORMACIO IMPORTANT