La dieta dels celíacs és més desequilibrada pel que fa als sucres afegits, el greix i el contingut de micronutrients

Un estudi que ha comparat el patró de dieta entre persones de 10 a 23 anys amb malaltia celíaca i persones sanes de la mateixa edat, ha posat de manifest que, els primers, consumeixen més sucres afegits, més greix i més aliments rics en proteïnes. En canvi, ingereixen menys aliments rics en midons i una menor quantitat de micronutrients com l' àcid fòlic, calci, ferro i magnesi. El treball l'han coordinat Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, investigadors del grup de recerca de la Unitat de Nutrició Humana, del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili, Institut d'Investigació Sanitària Pere Vigili i CIBERobn.

Segons els autors del treball, els pacients celíacs han reportat més consum de begudes amb sucres afegits. Nancy Babio, una de les investigadores principals del treball apunta que, el fet que els aliments substitutius lliures de gluten siguin més cars,  que les famílies no rebin ajuts econòmics i, a més, que els  productes pels celíacs no tinguin una alta palatabilitat -és a dir, no siguin molt gustosos-,  poden ser alguns dels motius pels quals "aquests pacients consumeixin altres productes rics en proteïnes, greixos i sucres en lloc de productes substitutius lliures de gluten". En el seu treball els investigadors consideren que aquesta situació podria prevenir-se a través d'una millor educació nutricional en la infància, ja que no només se'ls ha d'ensenyar com triar  adequadament els aliments, sinó que també ha de posar  l'accent en la importància de complir les recomanacions nutricionals a llarg termini.

L'estudi ha estat publicat en  la revista Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition.

PubMed

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Congressos

COMUNITAT de Transferència CERCA #04

Conferències, Congressos, Convenció

Health Revolution Congress