La composició dels fongs a l’intestí és diferent en persones obeses

La Dra. Matilde Rodríguez Chacón, investigadora sènior del grup de Recerca Diabetis i malalties metabòliques associades del Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i del Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas (CIBERdem), en col.laboració amb investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica Lleida (IRB Lleida), han descrit un patró de fongs a l’intestí que ve determinat per la presència d’obesitat.

Aquest treball titulat "Obesity changes the human gut mycobiome", publicat a la revista Scientific Reports del prestigiós grup editorial Nature, identifica per primer cop una sèrie d’espècies fúngiques que podrien estar al darrere de l’aparició d’obesitat o bé, col.laborar en el seu manteniment.

Aquesta troballa significa un pas important en la cerca de noves dianes terapèutiques en la lluita contra l’obesitat. El pas següent, és estudiar si la manipulació de la comunitat dels fongs podria ser una eina potencial pel tractament de l’obesitat.

Article Grup de recerca

INFORMACIO IMPORTANT