INIM TREBALLA EN EQUIP PER VÈNCER EL COVID-19

Des del nostre grup de recerca Infecció i Immunitat (INIM) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23) estem treballant en tots el àmbits per fer front a aquesta pandèmia que estem vivint.

Tots els àmbits de lluita i l'esforç de tots plegats són imprescindibles si volem vèncer a aquesta malaltia. L'experiència acumulada en malalties infeccioses, així com la recerca de solucions tant al laboratori, com al costat del malalt, esdevenen claus en aquest moment tant dur que ens toca viure. En aquest cas, el grup INIM aporta el seu gra de sorra ajudant a entendre la millor manera de combatre la malaltia i a l'hora, donant suport clínic als malalts afectats en el marc del centre assistencial que acull la nostra activitat a l'HJ23. La composició del nostre grup ens permet tenir una visió holística de la malaltia i entendre les necessitats dels pacients que la pateixen.

Tanmateix, els investigadors que romanem confinats al domicili seguim desenvolupant la nostra tasca de la millor manera que sabem, dissenyant projectes de recerca en el marc de la convocatòria que acaba de treure l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), per tal d'avançar el mes ràpid possible en el tractament de la infecció per SARS-CoV-2, el nou virus de la família Coronaviridae responsable del quadre clínic conegut com COVID-19.

Som conscients que aquesta batalla només la guanyarem amb l'esforç de tothom, des del professional assistencial, passant pels investigadors de tots els àmbits i, per descomptat, per la mateixa societat, cadascun en el seu paper, però tots plegats en una mateixa direcció.

Serveixi aquesta petita nota, per agrair l'esforç de tots els professionals que es troben en primera línia d'actuació, i animar als malats a seguir lluitant perquè entre tots vencerem.

Quedeu-vos-a-casa! #quedatacasa

INFORMACIO IMPORTANT